KRITIČNO U SLOVENIJI: Mura probila nasip, evakuisano nekoliko sela

Tanjug

06. 08. 2023. u 00:30

NASIP duž reke Mure u istočnoj Sloveniji kod Dolnje Bištice je pukao i nekoliko sela se evakuiše, saopštila je večeras Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama.

КРИТИЧНО У СЛОВЕНИЈИ: Мура пробила насип, евакуисано неколико села

Foto: Društvene mreže

Komandant civilne zaštite Srečko Šestan, rekao je za TV Slovenija da se situacija pogoršava jer je rupa u nasipu sve veća.

-Inženjerske službe pokušavaju da zapuše rupu, ali ne uspevaju sa mehanizacijom koju imaju na raspolaganju, rekao je on, prenosi agencija STA.

Prema njegovim rečima, istražuju se mogućnosti bacanja betonskih blokova iz helikoptera, što otežavaju vremenske prilike.

Šestan je rekao da je evakuacija naređena jer je to jedini način da se spreče žrtve.

-Ako voda počne da plavi zemlju, nasip će se urušiti i talas vode će proći kroz deset sela, rekao je on.

Mura trenutno ima drugi najveći vodostaj zabeležen u istoriji. Uzvodno u Austriji nivo vode i dalje raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar