NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ U HRVATSKOJ: Banda tinejdžera pokrala penzionera, novac potrošili na skupocena auta?

Novosti online

18. 09. 2023. u 15:41

ČETVEROČLANA banda u kojoj najmlađi ima 16 godina a najstariji 21 godinu, nakon krađe 170.000 dolara od vremešnog istarskog penzionera, ponašala se poput pijanih milijardera.

НЕСВАКИДАШЊИ СЛУЧАЈ У ХРВАТСКОЈ: Банда тинејџера покрала пензионера, новац потрошили на скупоцена аута?

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Naime, istarska policija uhapsila je maloletnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića, te ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja sumnjiči za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca, prenosi Jutarnji.

Kriminalisti su otkrili da su u noći na 11. septembar ušli kroz otvoreni prozor kuće odabrane žrtve u okolini Pazina. Nasilno su otvorili zaključani radni sto i iz njega ukrali svežnjeve novčanica za koje su očigledno znali da se tamo nalaze.

Nakon što je penzioner prijavio krađu, kriminalisti su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag "bogatom" maloletniku na području opštine Kanfanar.

Istražujući dalje uhapsili su pak 13. septembra 21-godišnjaka i 19-godišnjaka, dok su dan posle u Zagrebu uhapsili i drugog 19-godišnjaka.

Stisnuti dokazima, policija je vrlo brzo otkrila da je četvoročlana banda deo ukradenog novca konvertovala u drugu valutu u menjačnicama na području Zagreba a sve s ciljem da sakriju trag novca.

- Ukradenim novcem kupovali su skupocene automobile, dok su deo novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali deo ukradenog novca pronađen u njihovom posedu koji će biti vraćen vlasniku - otkrivaju iz PU istarske koja je posrnulu ekipu potom predala uz krivičnu prijavu tužilaštvu, pritvorskom nadzorniku.

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije