KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV BIVŠEG MINISTRA ODBRANE HRVATSKE: Policija objavila kako je došlo do nesreće u kojoj je poginuo otac dvoje dece

Novosti onlajn

12. 11. 2023. u 11:32

VUKOVARSKO-sremska policija se oglasila o saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao sada već bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ БИВШЕГ МИНИСТРА ОДБРАНЕ ХРВАТСКЕ: Полиција објавила како је дошло до несреће у којој је погинуо отац двоје деце

Foto: Printskrin/AP

- Uviđajem saobraćajne nesreće, kojim je rukovodila zamenica Županijskog državnog tužioca u Vukovaru, utvrđeno je da je 44-godišnji vozač vozila vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smera Vinkovaca u smeru Županje, preticao s leve strane teretno vozilo koje se ispred njega kretalo u istom smeru, a da se nije uverio da to može da uradi na siguran način ne ometajući saobraćaj iz suprotnog smera, usled čega je došlo do udara prednjeg dela vozila u prednji deo kombi vozila pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 40-godišnjak - prenosi Jutarnji list.

Zbog zadobijenih povreda 40-godišnji vozač je preminuo na mestu događaja, dok su 44-godišnjeg vozača radnici hitne medicinske pomoći prevezli u Opštu županijsku bolnicu u Vinkovcima, a potom u Kliničko-bolnički centar Osijek na dalje lečenje.

Po nalogu zamenice Županijskog državnog tužilaštva u Vukovaru, nad telom preminulog vozača obaviće se obdukcija u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici "Dr Juraj Njavro" u Vukovaru.

Od 44-godišnjeg vozača su uzeti uzorci krvi i urina radi analize.

Zbog sumnje da je kršenjem saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača, Maria Banožića, će Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru biti podnesena krivična prijava za krivično delo izazivanje saobraćajne nesreće.

Nakon jučerašnje saobraćajne nesreće na putu Vinkovci-Županja na mestu je stradao 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, otac dvoje dece, a povređen je sada već bivši ministar odbrane Mario Banožić. Prema nezvaničnim informacijama, on nije bio pod uticajem alkohola u vreme nesreće. Još nije poznato ni kojom je brzinom Banožić vozio kada se zabio u kombi iz suprotnog smera. Banožić je juče u 6.15 svojim privatnim terencem krenuo u lov kada se dogodila strašna saobraćajna nesreća. U automobilu je bio sam.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO: VELIKI BROJ POLICAJACA NA AUTOKOMANDI: Na teren izašle i ekipe hitne pomoći

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)