"SMRTNA KAZNA BILA BI SPAS ZA MONSTRUME" Makedonski ministar o peticiji građana

Novosti online

05. 12. 2023. u 10:12

POVODOM onlajn peticije kojom deo građana zahteva vraćanje smrtne kazne kojom bi, kako smatraju, trebalo da budu kažnjeni počinioci otmice i ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske, oglasio se ministar pravde Severne Makedonije Krenar Loga porukom da Ustav RSM zabranjuje smrtnu kaznu.

СМРТНА КАЗНА БИЛА БИ СПАС ЗА МОНСТРУМЕ Македонски министар о петицији грађана

Foto: MUP Severne Makedonije

Ministar je izrazio nadu da će počinioci ubistva maloletne Vanje i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa, koji nisu bili u rodbinskim odnosima i međusobno nisu povezana, biti najstrože kažnjeni.

- Ustav zabranjuje smrtnu kaznu, kao i protokoli i druge konvencije koje smo usvojili. Ja sam među onim građanima ove zemlje koji misle da bi smrtna kazna bila spas za te monstrume i stava sam da kaznu treba da izdržavaju do kraja života, svesni šta su uradili - rekao je Loga.

Smatra da bi počinioci ovih krivičnih dela trebalo da budu kažnjeni doživotnim zatvorom.

- Verujem i u MUP i u Tužilaštvo da će na kraju Sud izreći kaznu koju monstrumi zaslužuju - rekao je ministar, preneli su skopski mediji.

BONUS VIDEO:

HAOS U CENTRU KRUŠEVCA: Kamion se zakucao u zgradu RFZO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)