"OVOME SE NIKO NIJE NADAO..." Vanjini drugovi iz škole danima živeli u strahu, do poslednjeg trenutka verovali da je nesretna devojčica živa

Novosti online

04. 12. 2023. u 22:45

UBISTVO Vanje Đorčevske (14) iz Skoplja šokiralo je čitav Balkan. Njeno telo pronađeno je u nedelju 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu glavnog grada i to sedam dana nakon što je devojčica nestala.

ОВОМЕ СЕ НИКО НИЈЕ НАДАО... Вањини другови из школе данима живели у страху, до последњег тренутка веровали да је несретна девојчица жива

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Pejčinovski, stanovnik Skoplja, otac dečaka koji su sa Vanjom pohađali školu rekao je za Telegraf.rs da i dalje ne veruje šta se dogodilo. Ističe da su se svi nedelju dana nadali da će Vanja biti pronađena i vraćena kući.

- Ovom se niko nije nadao. To je bilo nedelju dana straha jer nismo znali zašto je Vanja nestala. Svi roditelji su se mobilisali, dovodili i odvodili decu ovde, starali se o njima stalno nakon škole... Pričali im šta se dešava, kako se dešava jer su svi bili zbunjeni... Ovo se prvi put kod nas dešava. A onda je usledio šok - priča Pejčinovski.

Njegova deca su potresena otkako su saznali da je devojčica, sa kojom su delili školsko dvorište ubijena.

Foto: Printskrin/Jutjub/Telma

Ističe da su njegova deca Vanju poznavali samo iz škole, ali da se nisu družili i da nisu išli u isti razred.

Prema njegovim rečima, danas su decu u školi sačekale razredne starešine, pedagog i psiholog, koji su tokom čitavog dana razgovarali sa njima.

- U Vanjinom razredu su imali razredni čas, gde su razgovarali sa direktorom i sa psiholozima, nakon čega su pušteni kući - rekao je sagovornik.

Prema poslednjim informacijama, nastava u školi će nastaviti da se odvija normalno.

Foto: MUP Severne Makedonije

- Savetovano je da pričamo sa decom o svemu što se dogodilo. Svi nastavnici su trgnuti, kao i mi roditelji. Praznina će da ostane... - kaže Pejčinovski.

Podsetimo, mala Vanja je kidnapovana nakon što je izašla iz svog stana 27. novembra ujutru da bi krenula u školu, ali su je otmičari sačekali u ulazu, vezali i stavili u automobil i odveli van grada. Tamo je manje od tri sata kasnije ubijena.

BONUS VIDEO: VIDEO SA MESTA UŽASA U NIŠKOJ BANjI: Dečak pronađen mrtav - policija na terenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici