ČOVIĆ: Nema nijednog razloga da iko nameće bilo kakvu odluku u BiH

Novosti online

19. 01. 2024. u 17:30

PREDSEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru da ne vidi nijedan razlog da Kristijan Šmit nameće bilo kakvu odluku niti da bilo ko od međunarodnih institucija podstiče bilo koga na tako nešto.

ЧОВИЋ: Нема ниједног разлога да ико намеће било какву одлуку у БиХ

Foto: Printskrin/RTV Hercegbosna

Čović je rekao da je nedavno u Mostaru imao radni ručak sa Šmitom i rekao mu da ne vidi razlog zašto bi nametao bilo kakvo rešenje, pa i oko Izbornog zakona ako već postoji izvršna i zakonodavnu vlast i parlamentrana većina.

- Tada sam ga informisao i da ćemo imati sastanak 18. januara - rekao je Čović.

On je naveo da danas postoji dovoljno jasna parlamentarna većina sa takvim uverenjem.

- To je jasan stav. Danas postoji dovoljno jasna parlamentarna većina sa takvim uverenjem i sasvim je razumno vreme da to do kraja februara završimo u parlamentarnoj proceduri - naglasio je Čović.

Čović je naveo da je jučerašnji sastanak lidera stranaka parlamentarne većine na nivou BiH imao istu atmosferu kao što je bilo na sastanku u avgustu, nakon koga je usvojeno pet zakona u Savetu ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)