POSLE 25 GODINA: Klinton govorio o Dejtonu, evo šta sad tvrdi bivši predsednik SAD

Novosti online

12. 12. 2020. u 22:27

BIVŠI američki predsednik Bil Klinton obratio se večeras na ceremoniji povodom 25. godišnjice Dejtonskog mirovnog sporazuma.

ПОСЛЕ 25 ГОДИНА: Клинтон говорио о Дејтону, ево шта сад тврди бивши председник САД

Foto: EPA

- Čast mi je što sam vam se danas pridružio u obeležavanju 25. godišnjice Dejtonskog sporazuma i završetka dugogodišnjeg etničkog nasilja u BiH. Uvek ću verovati na ono što smo postigli kampanjom NATO-a i posle u teškim pregovorima u Dejtonu predstavlja najvažniji deo postignuća mog predsedničkog mandata - kazao je Klinton.

On je dodao da se nada "da ćete danas proslaviti činjenicu i da je odrasla čitava jedna generacija bez užasa rata".

- Nikada ne zaboravite to veliko dostignuće, dok se suočavate sa današnjim i budućim izazovima. Neka vam to donese novi osećaj odlučnosti da gradite naprednu, prosperitetnu i inkluzivnu budućnost - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024