PREDSEDNIK Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas da je za Bosnu i Hercegovinu izuzetno važno da ima dobre odnose sa Hrvatskom i Srbijom, ali i tvrdi da ,,te dve zemlje duguju BiH milijarde konvertibilnih maraka, kao i izvinjenje".

Komentari (34)

ban Kulin

02.01.2021. 19:32

Ovdašnji muslimani, bez obzira kako se izjašnjavaju, duguju Srbima i ostalim hrišćanima najmanje deset hiljada milijardi evra za kolaboraciju i za saradnju sa otomansko-muslimanskim okupatorima, nikada nigde niko od lokalnih muslimana nije odgovarao za viševekovne muslimanske zločine, zverstva i genocide koje su na ovim prostorima počinili muslimani i islam!

mmisterx

02.01.2021. 19:32

Doticni se krio po bunkerima i bogatio se dok se ratovali i ukrao je milijarde i jos bi.Hrvati i Srbi su naravili najvecu gresku sto se nisu ujedinili i odjelili BiH ,u tom slucju babin bi bio u Turskoj i roblem bi bi rijesen.

Šta sad

02.01.2021. 20:29

@Boro - Ja suštinski verujem u važnost izvinjenja i pokajanja, ali to ne treba da bude poniznost u budućim odnosima. Zvaničnici Srbije su nekoliko puta uputili izvinjenje, posetili mesta stradanja, pružili pomoć u nevolji... Ne može to iznova i iznova da se ponavlja, traži i očekuje. Jednom je dosta, sve preko toga devalvira simboličko značenje tog gesta. Umesto što žive u prošlosti, Bošnjački lideri treba da se okrenu budućnosti i rešavanju sadašnjih problema, ali avaj, prošlost bolje puni glasačke kutije (ovo važi i za ostale, ne samo Bošnjake). A što se para tiče, otvarati to pitanje 20 godina posle završetka rata ne samo da je zakasnelo, nego jasno ima za cilj da zapali vatre, a ne da ih gasi. Ovo je uski intere SDA i gospodina Izetbegovića, ništa drugo i to treba Bošnjaci da mau poruče jasno i glasno.

Samo ti cifre u glavi

03.01.2021. 00:57

@Šta sad - A Sto su Muslimani napali Predsednika Vucica u Potočarima gdeje Izvinjenje Za To . A gdesu Poklani I pobijeni Srbi od Strane Mudzahedina iz Arapskih Zemalja . Koce to da Plati Srpskim porodicama. Bakiru imas Ogromnu Mržnju prema Srbima I Hrvatima ali Treba Da Gledas I na Buducnost I da Spajas Komšije a ne da ih Razdvajaš. I Srbija je Prošla kroz Pakao all Predsednik Vucic opet Gradi Mostove Prijateljstva I Pomaze kome Treba.

Vesna

03.01.2021. 18:45

@Šta sad - Tako i treba nama Srbima kad nismo 1991 pokrenuli pitanje podele Juge na osnovu teritorije koju je koja republika unela u SFRJ i pre toga u SHS. Kad nismo trazili reviziju naplate ratne stete iz prvog i drugog svetskog rata od hrvata, slovenaca i ostalih kolaboranata okupatora Srbije. Sami smo krivi sto smo uopste prihvatili AVNOJ gde su granice crtane bez Srba sto Budimir Loncar javno kaze. Buduci da zlocini ne zastarevaju, mozda se srpski narod ujedini i potrazi konacno pravdu za svoje poklane, poubijane i za otetu zemlju i imovinu, za 78 fabrika koje je tito iz Srbije preselio u Bosnu, Hrvatsku i Sloveniju. Treba iskoristiti ove Bakirove zahteve i zahteve nacionalista Hrvatske pa lepo u poravnanje. Cinjenice su da Srbija nikad nije bila u koaliciji sa trecim rajkom niti austrougarskom dok je NDH bila okupator nad celom BiH i delom Vojvodine. Lako je dokazati ko je na balkanu ginuo za slobodu a ko podrzavao nacizam i fasizam, okupacju Srbije i zlocine nad srpskom nacijom.

Gorki

02.01.2021. 19:49

Овај лик и даље мисли да је БиХ његова султанија. Недорастао политичар. Не знам са ким је он уопште разговарао свих ових година осим са амбасадорима САД и Велике Британије.

mea culpa

03.01.2021. 22:38

@Gorki - Cime se vi zamarate i kako vas vuku ovi, kojima je to u krvi, da lazu, svadjaju, izmisljaju, vrte istu pricu, ali da ne menjaju fotelju! Svi politicari na prostorima bivse nam Juge, zaseli i rado bi tako do smrti i svi misle da je to njihova kuca u kojoj mogu da pale vatru i da se greju na njoj, dok ista przi i njihov narod! U ova luda, teska vremena, umesto da se borimo kako se izvuci iz svega ovoga zdrav, ali i normalan, nasle ove stranacke lude na nam sole i ovo malo pameti....ali, neke se recenice ne zaboravljaju, pamte i zaboravni sta su politicari pricali, pa neka se pokriju usima i u cosak!

Ja sam

02.01.2021. 20:41

Како може он буде нормалан, кад му је отац био зло? Такви ће им бити и унуци, и праунуци, и сви потомци, све док им се пород не угаси.

Zikica

02.01.2021. 20:41

Nazalost Abu Bakire moraces nekako drugacije da se snadjes za pare, narod je odavno shvatio da nema leba bezotike... jedino se vi politikanti jos pravite pametni i parazitirate.

Pecat

02.01.2021. 20:45

Uslovljenom ucenom i uvredom Bakir je stavio konacan pecat na bilo kakvu mogucnost stvaranja pozitivnih dobrosusedskih odnosa sa Srbijom i Hrvatskom.

Aca

02.01.2021. 21:02

Pa kad smo vec kod izvinjenja onda bi i On trebalo da se izvini za zlocine nanete Srbima od strane fasista iz muslimanskih redova a takodje treba i da se izvini za podršku zločincima i prekrajanje istorije. U stvari ne treba da se izvinjava nizasta jer da bi se neko izvinuo treba da ima obraz i karakter

Crni

02.01.2021. 21:13

Kad vec uporedjuje bilo koji narod sa nacistina treba da nauci malo istorije pa da prica jer po glavi stanovnika narod koji je najvise imao nacista pored Njemacke u drugom svjetskom ratu bio je taj mjegov bosnjacki narod. Taj njegov narod je najvise nacista dao u odnosu na broj populacije bosnjaka. Handzar divizija i slicno tome.

Bara

02.01.2021. 21:27

Evo poruka svim Muslimanima i Bosnjacima da kleknu i da traze oprost za sva nedela koja su ucinili Srbima u poslednjih 900g da namire sto u zlatu,dijamantima i novcu Evrima u sto kracem roku.

Pera Realno

02.01.2021. 21:40

Moraš biti napucani nacionalista da progutaš to što Alijin Žućo izbaci. A takvih je u Bošnjaka ponajviše od svih ex YU naroda.. Mlada nacija koja do poslednjeg rata nije imala neku vertikalu koja bi je okupljala osim naravno religije, našla je to u ulozi žrtve. Eto, oni su najviše nastradali za Bosnu i Hercegovinu, a nepravedno su ih ubijali Srbočetnički agresori i Hrvatski ekstremisti. Ako su oni negde nekoga ubili to je bilo pravedno u samoodbrani (tako oni sami sebi ponavljaju da se ne bi suočili sa istinom). Da li Bošnjaci imaju ogledala?

Milos

02.01.2021. 22:52

Bakirova Velika Bosna je neidrziva na duge staze, takva drzava koja drzi skoro 70% teritorije ns kojoj ne zivi njen narod ne postoji nigde u svetu pa ne moze ni ova.

RAKONI

02.01.2021. 23:02

Turska duguje Srbiji pola Turske za 600 godina robovanja !! Hajde Bekire osvesti se vec jednom kukala ti majka ! Nemas jezik i pismo tako da nemas ni naciju kao ni drzavu !! Tvoja federacija je naj gora banana drzava koja trenutno postoji na svetu i od nje nema nista !!

Aleksa101

02.01.2021. 23:59

Sve radi po staroj matrici, kad mu stranka zapadne u probleme ili pred izbore, uhvati se ovih tema, uostalom kao i ostala dvojica lidera..

buki

03.01.2021. 00:52

Ovog i ne slušam, jer šta on osim budalaština može da izgovori, ali Zapad koji je je rasturio SFRJ, Srbiju još uvek rastura, iz nekog razloga pokušava da održi BiH. Koji bi to razlog mogao da bude, osim da uz par varnica ponovo izazovu rat? To je ono što me brine, a Izetbegović je kao stvoren da ga upotrebe u te svrhe.

Dane

03.01.2021. 00:53

Pa uredu moze da se pocnemo izvinjavati.. Prvo pn treba da se izvine za genocid iz vremena Otomanske Imperije jer administeacija lokalna ciji su sluzbenici,vojnici,policajci bili lokalni Bosnjaci vrsila je razna mucenja,progone,nasilnu promenu vere, otimanje imovine,otimanje dece od hriscana,silovanja nad hriscankama.pljacku sve jevto radjeno nad hriscanima pa ponekad i na pobunjenim stanovnistvom islamske vere isto. Dakle neka se Bakir izvine za genocid i sve vrati i plati pa o da mi Srbi i Hrvari mozemo da se njima revansiramo. Da budemo fer. Samo nasi subgresi mnogo manji. Oni su gresili 5 vekova. I jos su u Prvom svetskom ratu gresili Bakirovi sledbenici pa malo im bilo pa i Drugi svetski rat i ne samo da su gresili u Bosni nego su gresili po SSSR i Francuskoj ,Sandzaku i to nema plati i sve opljackano veati pa da vidimo ko je koliko.duzan kome i sta ko kome mora da prizna. Slab je on matematicar i logicnst u je nula..

PraetorianMax

03.01.2021. 16:36

Pa ti to, Bakire, vidi sa svojim ocem, koji je direktan krivac za izbijanje rata i svega sto se posle desavalo, na podrucju SR BiH. Ako ti ovo "ne znas" - ima ko zna.

miroslav

03.01.2021. 17:04

Bakir kao njegov otac fura islamsku deklaraciju. Krivi su mu svi, sad bi od komšija pare, da financira ekstreme u svojoj stranci, da bi dosledno sledili islamsku deklaraciju. Čoveku se odlepilo.

Bajdo

03.01.2021. 17:04

Šta hočeš Bakire Izetbegoviću ? BiH je i moja država kao i tvojaa, pokri se po ušima. Znaš i sam, ako neznaš da te podsjetim. Hrvati su najstariji narod u srednjoj Bosni još od 4 stolječa naseljavaju te prostore. Imaju pisani dokumenti u Kraljevoj Sutjesci kod Kaknja i u Varešu, gdje od tada postoje Franjevački samostani. Moje pravo je da branim svoje i da nedam svoje. Kakve pare ti tražiš, pa dosta ste prisvojili od pomoći koju je svijet donirao narodima BiH. Gdje su te pare? Jedna vreča za mog sina Bakira!

Dragan

03.01.2021. 18:47

Nek mu odrade DNK deda mu je Pravoslavac pa se POTURCIO, kao Taciju deda bio PRAVOSLAVNI SVESTENIK pa izdao Srbe i Pravoslavlje i otiso u Muslimane mozda milom a mozda i silom. Poturica treba da pogleda istoriski dokumentarni film"NOZ" mozda vidi sebe u tom filmu.

Slobodan gradjanin

03.02.2021. 20:46

Bakine Izmetbegovic Tvoj babo Alijanse bio je u kvisliskim formacijama. Kako te nije sramota da bilo koga upoređuje sa fasistima tj sa tvojim babom. Dok si se ti krio u trezoru banke dotle su ginuli ljudi koje je tvoj babo prevario i poslao u rat. Ko je napravioarkade zna sa tvoj babo pa ko je ovde fasista.