U HRVATSKOJ ŽENA UMRLA POSLE VAKCINISANJA PROTIV KORONE: Oglasio se ministar i otkrio rezultate obdukcije

Tanjug

05. 01. 2021. u 12:04

U HRVATSKOJ je umrla žena koja je primila vakcinu protiv korona virusa, a reč je o od ranije veoma bolesnoj osobi staroj 82 godine iz Doma u Čakovcu, saopštio je danas ministar zdravlja Vili Beroš i istakao da je obdukcija pokazala da njena smrt nema veze sa vakcinom.

У ХРВАТСКОЈ ЖЕНА УМРЛА ПОСЛЕ ВАКЦИНИСАЊА ПРОТИВ КОРОНЕ: Огласио се министар и открио резултате обдукције

Foto: EPA

Beroš je na konferenciji za novinare rekao da je preminula vakcinisana 27. decembra prošle godine, a umrla je sutradan.

- Dobili smo nalaz obdukcije. Nakon vakcinisanja njeno zdravstveno stanje je bilo uredno, kao i sutradan ujutru. Oko 17 sati je došlo do pogoršanja stanja, pozvana je Hitna pomoć, ali je žena umrla sat kasnije - rekao je Beroš.

Dodao je da je bris na virus pokojne bio negativan i da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti bio "zastoj u radu srca, uzrokovan teškim promenama na krvnim sudovima".

- Bolovala je od astme, imala je poremećaje gutanja, imala je sondu, ležala je, jako je teško bila bolesna. Njena smrt nema veze sa vakcinom. Slučaj će biti prijavljen HALMED-u i dalje, ali je Komisija utvrdila da njena smrt nema veze sa vakcinom - kazao je Beroš.

Do kraja marta očekuje se 270.000 doza vakcine, a vakcinisanje je besplatno i dobrovoljno.

Hrvatska je dosad naručila gotovo šest miliona doza vakcina različitih proizvođača. Tako je po milion doza naručeno od Fajzera i Moderne, 2, 7 miliona od AstraZeneke, 900.000 doza od Džonson end Džonsona i 300.000 od KjurVak.

Cilj je da se vakciniše najmanje 70 odsto građana, a Vlada je pokrenula kampanju čija je glavna poruka „Misli na druge: vakciniši se“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!