USKORO UBLAŽAVANJE MERA: U Sloveniji se otvaraju skijališta, počinje nastava u školama

Tanjug

21. 01. 2021. u 08:58

ZAHVALjUJUĆI poboljšanju epidemiološke situacije u većem delu Slovenije uskoro se uz određene uslove otvaraju skijališta, iduće nedelje opet počinje nastava u nižim razredima osnovnih škola, a otvaraju se i pijace, frizerski saloni, hemijsko čišćenje i automehanicarski servisi, saopštila je slovenačka vlada.

УСКОРО УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА: У Словенији се отварају скијалишта, почиње настава у школама

Foto EPA

U devet od 12 regija, kojeimaju bolju epidemiološku sliku, od subote će skijališta ponovno raditi, a moći će da skijaju oni s negativnim testom na korona virus, potvrdio je premijer Janez Janša.

Od idućeg utorka u istim regijama otvaraju se vrtići i nastava za učenike prva tri razreda osnovne škole, ali uz sve protivepidemijske mere i negativan test na korona virus za vaspitače i učitelje koji će se testirati dan ranije, prenosi Hina.

Ponovno je dopušten rad pijaca, kioska, servisa za čišćenje, frizerskih i sličnih usluga, dimnjačarske usluge, a otvaraju se i prodavnice s opremom za decu.

-Vlada će idućih dana o tome ponovo odlučivati, strogo se pridržavajući kriterijuma i uz kontrolu jer je epidemiološko stanje u zemlji i dalje vrlo ozbiljno - kazao je Janša.

Što se tiče uslova za ulazak u Sloveniju za putnike iz prostora EU i Šengena, odlučeno je da oni mogu da uđu bez određivanja obveznog karantina ili negativnog testa na korona virus, pod uslovom da boravak ne traje duže od 12 sati, i to ako u Sloveniji imaju nekretninu ili zemljište, zbog brige o članovima porodice ili imovini, zbog kontakta s detetom i nekim drugim izuzetnim slučajevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!