PODRŠKA ZA NAČELNIKA POLICIJE OPTUŽENOG ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE: U Dubrovniku organizovan skup pod sloganom "Danas Matko, sutra mi"

Novosti online

25. 01. 2021. u 00:41

ПОДРШКА ЗА НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈЕ ОПТУЖЕНОГ ЗА СЕКСУАЛНО УЗНЕМИРАВАЊЕ: У Дубровнику организован скуп под слоганом Данас Матко, сутра ми

Foto: Jutjub/Printskrin/Dubrovčka televizija

MATKO Klarić je optužen za seksualno uznemiravanje koleginica zbog čega se protiv njega vodi disciplinski postupak u Splitu

U Dubrovniku se održava skup u znak podrške Matku Klariću, načelniku stanice granične policije Gruda u opštini Konavle koji je optužen da je seksualno uznemiravao najmanje četiri policajke.

Okupljanje su inicirali Klarićevi prijatelji, porodica i deo kolega koji smatraju da je izložen javnom linču.

Klarić je optužen za seksualno uznemiravanje koleginica zbog čega se protiv njega vodi disciplinski postupak u Splitu, piše "Dubrovački dnevnik".

Skup na kome se okupilo više od 100 ljudi, održava se ispred prostorija policijske stanice Dubrovnik.

Klarićev brat Goran Tušek je kratko prokomentarisao da smatra da su optužbe neutemeljene i da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno.

Okupljeni nose transparente na kojima piše "Pravda za Matka", "Ministre otvori oči", "Danas Matko, sutra mi" i slično.

MUP je potvrdio da su navodi o neprimerenom ponašanju načelnika utemeljeni, kao i da se protiv Klarića još od novembra prošle godine vodi disciplinski postupak, a da je pre sedam dana o svemu obavešteno i Državno tužilaštvo Hrvatske.

Klarić je, takođe, široj javnosti poznat jer je policajce terao da idu na misu.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)