PONOVO TENZIJE U NAGORNO-KARABAHU: Azerbejdžan uspostavio kontrolni punkt na početnoj tački puta

Srna

23. 04. 2023. u 22:04

AZERBEJDžAN je saopštio danas da je uspostavio kontrolni punkt na jedinoj kopnenoj ruti ka spornom regionu Nagorno-Karabaha, što je korak koji je praćen tvrdnjama o pucnjavi na granici sa starane azerbejdžanskih i jermenskih snaga.

ПОНОВО ТЕНЗИЈЕ У НАГОРНО-КАРАБАХУ: Азербејџан успоставио контролни пункт на почетној тачки пута

FOTO: AP/Tanjug

Nagorno-Karabah je međunarodno priznat kao dio Azerbejdžana, ali njegovih 120.000 stanovnika su pretežno etnički Jermeni i region se otcepio od Bakua u ratu početkom devedesetih.

Azerbejdžan je saopštio da je uspostavio kontrolni punkt na putu koji vodi ka Karabahu, što je korak za koji je navedeno da je od suštinskog značaja pošto smatra da Jermenija koristi taj put za transport oružja, piše Rojters.

Azerbejdžan je "preduzeo odgovarajuće mere da uspostavi kontrolu na početnoj tački puta", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Jermenija je saopštila da je kontrolni punkt na mostu Hakari u koridoru Lačin grubo kršenje sporazuma o prekidu vatre iz 2020. godine, kojim je okončan rat iz te godine.

BONUS VIDEO: MASKOVA RAKETA PONOVO EKSPLODIRALA: Novi neuspešan pokušaj tokom "SpaceX" testiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024