OVA EVROPSKA ZEMLJA NEĆE SLATI AVIONE KIJEVU: "Nemamo dodatne lovce za Ukrajinu"

Novosti online

09. 05. 2023. u 22:15

ŠVEDSKA ne namerava da prebacuje u Ukrajinu borbene avione JAS Gripen, izjavio je ministar odbrane te zemlje Pol Jonson.

ОВА ЕВРОПСКА ЗЕМЉА НЕЋЕ СЛАТИ АВИОНЕ КИЈЕВУ: Немамо додатне ловце за Украјину

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Nemamo dodatne JAS lovce koje možemo da pošaljemo u Ukrajinu - rekao je Jonson za švedski TV kanal SVT.

U martu je američki ministar odbrane Lojd Ostin saopštio da je Švedska opredelila za Ukrajinu deset tenkova nemačke proizvodnje Leopard, a Norveška - dva PVO sistema NASAMS.

Ranije danas, američke vlasti dodelile su Ukrajini novi paket vojne pomoći vredan 1,2 milijarde dolara, koji uključuje "dodatne sisteme protivvazdušne odbrane i municiju", "opremu za integraciju zapadnih lansera protivvazdušne odbrane, projektila i radarskih stanica sa ukrajinskim sistemima protivvazdušne odbrane", "municija za sisteme protiv dronova", artiljerijske granate od 155 mm, usluge satelitskog snimanja, podrška u vojnoj obuci i održavanje opreme.

Ovo oružje će američka strana kupiti od proizvođača ili partnera i prebaciti u Ukrajinu kako bi "pojačala svoju protivvazdušnu odbranu i zadovoljila potrebe za artiljerijskom municijom".

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA - Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove