PATRIJARH KIRIL PORUČIO RUSIMA DA SE NE PLAŠE: Istina je na našoj strani

Novosti online

11. 06. 2023. u 16:59

PATRIJARH moskovski i cele Rusije Kiril podsetio je da hrišćanstvo uči odgovornosti za svoju zemlju, što je danas posebno aktuelno.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ПОРУЧИО РУСИМА ДА СЕ НЕ ПЛАШЕ: Истина је на нашој страни

Foto: Profimedia

- Hrišćanstvo nas uči odgovornosti - za očuvanje vere, naravno, ali i odgovornosti za sebe, svoje bližnje, svoju zemlju. Danas je ta odgovornost posebno aktuelna zbog onoga što se dešava u susednoj državi i onoga što se danas dešava na raskrsnici odnosa Rusije sa zapadnim svetom - rekao je ruski patrijarh na osvećenju Sabornog hrama Blagoveštenja u Tjumenu.

Prema njegovim rečima, istina je na ruskoj strani.

- Šta bi trebalo da bude naš odgovor? Prvo, ne treba da se plašimo ničega. Moramo shvatiti da je istina na našoj strani. A ako je istina, onda stradanje za istinu nije greh, već je, naprotiv, spasonosno. Šta je stradanje? Ne da se povučemo i predamo, već da zaista odbranimo te pozicije – političke, duhovne, to treba braniti danas - dodao je.

Poglavar RPC je pozvao sve da se mole za Rusiju i za njenog vrhovnog vrhovnog komandanta, "pravoslavnog čoveka koji je hrabro preuzeo odgovornost za sve što nam se danas dešava".

(RT Balkan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?