STARDŽEN ČEKA DALJU ISTRAGU: Bivša škotska premijerka puštena na slobodu

Tanjug

11. 06. 2023. u 19:18

BIVŠA premijerka Škotske Nikola Stardžen puštena je večeras iz pritvora bez optužnice i čeka dalju istragu, nakon što je ranije danas uhapšena u okviru istrage o finansijskim malverzacijama Škotske nacionalne partije (SNP).

СТАРЏЕН ЧЕКА ДАЉУ ИСТРАГУ: Бивша шкотска премијерка пуштена на слободу

Foto: EPA

- Žena (52) koja je uhapšena ranije u toku dana u vezi sa istragom o finansijskim malverzacijama SNP puštena je bez optužnice i čeka dalju istragu - navela je škotska policija u saopštenju.

Stardžen, koja je dala ostavku na mesto prvog ministra i lidera SNP-a početkom aprila, treća je osoba koja je uhapšena u okviru Operacije Brančform, istrage škotske policije u vezi sa optužbama da je stranka nenamenski potrošila više od 600.000 funti (700.000 evra) donacija za kampanju nezavisnosti. Njen suprug Piter Marel, bivši izvršni direktor SNP, uhapšen je 5. aprila u njihovoj kući u Adingstonu u blizini Glazgova i ispitivan je 12 sati pre nego što je pušten bez optužbe, prenosi Gardijan.

Policija je pretresla njihovu kuću i baštu, a po nalogu je pretresla i sedište SNP-a, dokumenata i kompjutere. Kolin Biti, član škotskog parlamenta i tadašnji partijski blagajnik, priveden je i ispitan u okviru iste istrage 18. aprila i takođe pušten kasnije bez optužbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu