RUSKI EPISKOP: Amerikanci se menjaju i prelaze u pravoslavlje

Novosti online

18. 06. 2023. u 19:39

MNOGI Amerikanci, a pre svega omladina, menjaju religiozne poglede i prelaze u pravoslavlje jer su razočarani u svoje ciljeve, izjavio je episkop Ruske zagranične pravoslavne crkve Jeronim za medije.

РУСКИ ЕПИСКОП: Американци се мењају и прелазе у православље

Foto: Profimedia/Novosti arhiva

 - Razlog je razočarenje u "liberalne" crkve. Pravoslavna crkva, a pre svega Ruska crkva, privržena je hrišćanskoj tradiciji koja nam se prenosi - smatra vladika.

Vladika Jeronim, koji ima 76 godina, prešao je u pravoslavlje kada je imao 16 godina. Odlučio je da napusti Episkopsku crkvu, kojoj je pripadao.

Vladika je priznao da mu promena denominacije nije predstavljala problem, jer je bio mladić, a u mladosti je ljudima lakše da prihvate promene. Prelazeći u pravoslavlje, budući vladika Jeronim je prvo bio u Grčkoj crkvi, ali je zatim odlučio da se priključi Ruskoj crkvi.

Smatra da je ona više prijateljski nastrojena i da prihvata predstavnike mnogih nacionalnosti.

Episkop je takođe istakao da su Amerikanci koji su doneli odluku da pređu u pravoslavlje već u dovoljnoj meri spremni za ovaj korak i da im trebaju, uglavnom, nenametljivi saveti i oprezne preporuke. Naglasio je važnost toga da sveštenici ljudima daju iskrene odgovore na pitanja koja postavljaju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

APEL PATRIJARHA PORFIRIJA: Da se verom i molitvom, a ne sukobima i podelama obratimo Gospodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave