"PRED NAMA JE MNOGO POSLA" Jako važne reči predsednika Lukašenka - Često govorim da Savez Belorusije i Rusije nije zatvoreni klub

Novosti online

28. 06. 2023. u 14:26

SAVEZ Rusije i Belorusije nije zatvoreni klub – čitav evroazijski region treba da se razvija kao jedna celina, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

ПРЕД НАМА ЈЕ МНОГО ПОСЛА Јако важне речи председника Лукашенка - Често говорим да Савез Белорусије и Русије није затворени клуб

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Često govorim da Savez Belorusije i Rusije nije zatvoreni klub, da se mi ne udružujemo ni protiv koga. Štaviše, Belorusi i Rusi su zainteresovani za to da se ceo Evroazijski region razvija kao jedna celina kako bi svi naši susedi bili ekonomski uspešni - rekao je beloruski lider, obraćajući se učesnicima Foruma regiona Belorusije i Rusije koji se održava u Ufi.

Kako je dodao, to su najvažniji uslovi, ne samo za prosperitet na kontinentu, nego i za mir na zajedničkoj teritoriji.

- Ukoliko zapadnoevropski partneri iznenada odluče da podrže princip opšte ekonomske ravnoteže i obostrano korisne saradnje, nismo protiv sličnih zajedničkih događaja. Oni će ionako doći kod nas - konstatovao je Lukašenko.

Takođe je istakao da je Forum regiona Belorusije i Rusije perspektivna inicijativa koja ima perspektivu da prevaziđe granice dve zemlje.

- Pred nama je mnogo posla. Treba da se držimo jedni drugih, da budemo što bliže. Nema druge alternative za očuvanje suvereniteta i nezavisnosti naših zemalja - poručio je beloruski predsednik.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)