"OVAJ PRAZNIK JE ZNAČAJAN I ZA RUSE": Putin čestitao Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije

Novosti onlajn

03. 07. 2023. u 08:35

RUSKI predsednik Vladimir Putin čestitao je beloruskom lideru Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Republike Belorusije, objavljeno je na sajtu Kremlja.

ОВАЈ ПРАЗНИК ЈЕ ЗНАЧАЈАН И ЗА РУСЕ: Путин честитао Лукашенку Дан независности Белорусије

Foto: Tanjug/AP Photo

- Ovaj praznik je od posebnog značaja ne samo za Beloruse, već i za Ruse, jer je povezan sa značajnim događajem naše zajedničke istorije – oslobođenjem Minska od nemačko-fašističkih zavojevača - istakao je Putin.

U čestitki se takođe naglašava da veze bratskog prijateljstva i uzajamne pomoći, očvrsnute u teškim ratnim godinama, ostaju pouzdan temelj rusko-beloruskih odnosa.

- To se u potpunosti potvrđuje danas, kada se naše zemlje zajedno suočavaju sa veoma ozbiljnim spoljnim pretnjama i izazovima -  poručio je ruski lider.

Putin je izrazio uverenost da sistematskim izgrađivanjem konstruktivnih bilateralnih veza u svim pravcima, jačanjem institucije Savezne države, Moskva i Minsk mogu prevazići sve poteškoće i odbraniti legitimne interese dve zemlje na svetskoj sceni.

Prethodno je Lukašenko čestitao sunarodnicima nacionalni praznik i ocenio da temelj formiran tokom godina nezavisnosti omogućava Belorusiji da sa sigurnošću gleda u budućnost.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKE PATROLE - Ruska i kineska avijacija osam sati iznad azijsko-pacifičkog regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!