NAJVEĆA PREVARA SA NEKRETNINANAMA: U Španiji priveden advokat koji je učestvovao u obmani

Tanjug

03. 07. 2023. u 19:27

KATALONSKA policija je uhapsila Fransiska Komitrea, u trenutku dok i dalje traje istraga o najvećoj prevari sa nekretninama u Španiji u kojoj su on i drugi optuženi navodno prevarili više od stotinu ljudi, koji su na kraju izgubili svoje domove.

НАЈВЕЋА ПРЕВАРА СА НЕКРЕТНИНАНАМА: У Шпанији приведен адвокат који је учествовао у обмани

Foto: Shutterstock

Prema pisanju lista "El Pais", Komitre je uhapšen u maju zbog navodnog učešća u bizarnoj zaveri o prodaji stana starije žene koja je preminula.

Njemu i još trojici uhapšenih se na teret stavljaju krivična dela prevara, pripadnost kriminalnoj grupi, falsifikovanje isprava i krađa identiteta.

Kako navodi španski list, oni su pokušali da prodaju stan nakon smrti njegove vlasnice, a u prevaru su, pored Komitrea, bili uključeni osoba koja je nosila periku kako bi glumila vlasnicu stana, lažni kupac i još jedan advokat.

Enkarnasion V. je sa perikom na glavi i ličnom kartom, koja nije bila njena, otišla u kancelariju notara gde je nameravala da ovlašćenja za prodaju stana preda drugoj ženi, koja je zapravo bila ona sama.

Nakon što joj je prvi deo prevare uspešno prošao, Enkarnasion je, ovog puta bez perike, pod svojim imenom i pred istim notarom, kupila kuću za oko 100.000 evra iako je njena procenjena vrednost oko 400.000 evra.

Izvor iz policije El Paisa tvrdi da notar nije svesno učestvovao u prevari.

Enkarnasion je navodno postala saučesnica nakon što joj je Komitre platio 200 evra za to.

S obzirom da glavni notar nije bio u kancelariji, potpisivanju je kao svedok prisustvovao advokat Fransisko Komitre.

Uhapšeni advokat i njegovi saučesnici su planirali da stan prodaju za 450.000 evra, međutim osoba koja je bila zainteresovana za stan se raspitala kod komšija koje su joj rekle da je vlasnica preminula.

Kada je utvrđeno da žena koja se pojavila u kancelariji notara nije ona za koju se predstavljala, notar je alarmirao sud i imovinski registar.

Krajem maja, po nalogu istražnog suda u Barseloni, uhapšeni su Komitre i troje osumnjičenih za prevaru.

U kancelariji advokata, policija je pronašla originalni ček na 100.000 evra, periku koju je Enkarnasion nosila kod notara, kao i registar ovlašćenja.

Komitre je prošlog marta osuđen na skoro osam godina zatvora zbog trgovine drogom, ali presuda još uvek nije pravosnažna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!