ZEMLJE G20 NISU OSUDILE VOJNU OPERACIJU U UKRAJINI: Nastavljaju borbu protiv klimatskih promena

Novosti onlajn

23. 07. 2023. u 09:12

PREDSTAVNICI zemalja G20 na sastanku u Indiji nisu mogli da se dogovore oko završne izjave kojom se osuđuje ruska vojna operacija u Ukrajini, prenosi Blumberg.

ЗЕМЉЕ Г20 НИСУ ОСУДИЛЕ ВОЈНУ ОПЕРАЦИЈУ У УКРАЈИНИ: Настављају борбу против климатских промена

Foto: Tanjug/AP photo

Agencija napominje da je nemački ministar ekonomije Robert Habek kritikovao zamenika ruskog ministra energetike Pavela Sorokina „za promovisanje 'iskrivljenog pogleda na svet' o uzrocima energetske krize” i za vojni sukob.

Rusija i Saudijska Arabija su se usprotivile sporazumu o utrostručenju kapaciteta obnovljive proizvodnje do 2030. godine, dok je Kina blokirala proširenje saradnje u oblasti kritičnih sirovina, rekao je Habek.

Ni zemlje G20 nisu postigle konsenzus o postepenom ukidanju fosilnih goriva, što je pogoršalo slabi napredak u klimatskoj diplomatiji uoči ključnih sastanaka ove godine.

Dok su se neke države složile oko potrebe postepenog ukidanja masovne upotrebe nafte i gasa, druge veruju da se problemi sa emisijama mogu rešiti tehnologijama za uklanjanje ugljenika, kaže se u dokumentu o rezultatima sastanka.

- Uglavnom, sve članice su bile jedinstvene u mišljenju o potrebi borbe protiv klimatskih promena - rekao je indijski ministar energetike Raj Kumar Sing posle sastanka.

BONUS VIDEO:

STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU: Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana