NA SICILIJI I JUGU ITALIJE PAKAO OD POŽARA: Nađene i ugljenisane osobe

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

25. 07. 2023. u 23:30

ITALIJA podeljena na dva dela. S jedne strane na severu zemlje su zabeležene oluje koje liče na apokaliptino stanje, dok su s druge strane na jugu nastale neprocenjive štete od požara na Siciliji, posebno oko Palerma.

НА СИЦИЛИЈИ И ЈУГУ ИТАЛИЈЕ ПАКАО ОД ПОЖАРА: Нађене и угљенисане особе

Foto: Printskrin/Jutjub/Sky News

Tako je, danas je na Siciliji izmerena temperatura od 48 stepeni, a prema izveštajima požari bukte dok vetar raznosi vatru. U blizini aerodroma u Palermu nađena su dva ugljenisana tela, neidentifikovana. Ranije je saopteno da je u požaru stradala jedna žena, čija je kuća bila okružena vatrom, a da vatrogasci nisu uspeli da joj priđu.

Evakuisana je bolnica Ćervelo u Palermu koja se nalazi na obroncima grada, vazduh nije podnošljiv za disanje, vatrogasci, civilna zaštita, dobrovoljci nose maske. Kanaderi ne mogu da ugase vatru, jer je vetar nosi i raspaljuju se novi požar. Evakuisani su hoteli na severnom delu Sirakuze i izvestan broj kuća gde je izmerena temperatura 47,6 stepeni.

Kritična situacija je i u Pulji, u poznatom letovalištu u mestu Vieste gde su evakuisana tri hotela, a 2.000 gostiju smešteni su u teretanama i u slobodnim prostorima izvan zone zahvaćene požarima.

Ministar za Civilnu zaštitu Nelo Muzumeći zatražio je od Vlade da se proglasi vanredno stanje, jer je reč o jednom od najtežih dana u pogledu posledica od klimatskih promena u poslednjih deset godina.

Tokom noći je bio zatvoren aerodrom u Palermu jer se vatra raširila u blizini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima