BLINKEN OZBILJNO ZABRINUT: Američki sekretar o situaciji u Nagorno-Karabahu razgovarao sa Alijevim

Tanjug

31. 07. 2023. u 00:38

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken izrazio je ozbiljnu zabrinutost zbog situacije u Nagorno-Karabahu tokom razgovora sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, saopštio je danas Stejt department.

БЛИНКЕН ОЗБИЉНО ЗАБРИНУТ: Амерички секретар о ситуацији у Нагорно-Карабаху разговарао са Алијевим

Entoni Blinken / Arhiva

Kako se navodi, Blinken je naglasio potrebu za slobodnim tranzitom komercijalnih, humanitarnih i privatnih vozila kroz koridor Lačin, dodavši da je potrebno pronaći kompromis o alternativnim putevima kako bi humanitarna pomoć mogla da stigne do stanovništva u Nagorno-Karabahu.

FOTO: AP/Tanjug

Državni sekretar SAD je istakao da sve strane treba da održe "pozitivan momentum" u mirovnim pregovorima. Azerbejdžan je 2020. godine preuzeo kontrolu nad oblastima koje su kontrolisali etnički Jermeni u Nagorno-Karabahu i oko njega.

Enklava je međunarodno priznata kao deo Azerbejdžana, ali je naseljena uglavnom etničkim Jermenima. Dve strane se međusobno optužuju za kršenje prekida vatre dogovorenog 2020. godine.

BONUS VIDEO: RASTU TENZIJE SA KINOM: Stanovnici Tajpeja učestvuju u vežbi protivvazdušne odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!