"NJIHOVO PRISUSTVO NE DOPRINOSI BEZBEDNOSTI" Iran poziva Tursku da povuče vojsku iz Sirije

Novosti onlajn

31. 07. 2023. u 17:38

IRANSKI ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan pozvao je Tursku da povuče trupe iz Sirije.

ЊИХОВО ПРИСУСТВО НЕ ДОПРИНОСИ БЕЗБЕДНОСТИ Иран позива Турску да повуче војску из Сирије

Foto: EPA

- Predlažemo da turske oružane snage napuste sirijsku teritoriju i vrate se u svoje prigranične oblasti - rekao je Abdolahijan na konferenciji za novinare nakon razgovora u Teheranu sa sirijskim kolegom Fejsalom Mikdadom, prenosi iranska agencija Fars.

- Logika je da se istovremeno sa povlačenjem turskih oružanih snaga iz Sirije osigura bezbednost zajedničke granica. Iran i Rusija nastavljaju svoje napore kao posrednici i garanti u ovom pravcu - nastavio je on.

- Smatramo da prisustvo snaga stranih država u Siriji neće doprineti stabilnosti i bezbednosti u ovoj zemlji. Svesni smo zabrinutosti Turske oko bezbednosti granice sa Sirijom, ali verujemo da vojno prisustvo u Siriji nije rešenje - rekao je iranski ministar spoljnih poslova.

- Smatramo da su sastanci u četvorostranom formatu (Rusija, Sirija, Turska i Iran) najprikladniji diplomatski način da se dogovorimo i uspostavimo bezbednost na zajedničkoj sirijsko-turskoj granici - dodao je Abdolahijan.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

OVAKO IZGLEDA RODOS NAKON POŽARA: Vatra je uništila sve pred sobom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!