DA LI "BAJDENOMIJA" FUNKCIONIŠE? Novo istraživanje rejtinga američkog predsednika

Tanjug

09. 08. 2023. u 15:36

REJTING predsednika SAD Džozefa Bajdena zadržao se na 40 odsto početkom avgusta, pokazala je anketa koju su ove nedelje sproveli Rojters i Ipsos.

ДА ЛИ БАЈДЕНОМИЈА ФУНКЦИОНИШЕ? Ново истраживање рејтинга америчког председника

Tanjug

Rezultati trodnevne onlajn ankete, u kojoj su Amerikanci odgovarali da li odobravaju ili ne odobravaju način na koji Bajden obavlja svoju funkciju, poklopili su se sa rezultatima u julu koji su, takođe, iznosili 40 procenata, prenela je britanska agencija.

Oko 54 odsto ​​ispitanika reklo je da ne odobrava učinak demokratskog predsednika, dok je šest procenata navelo da nisu sigurni ili da ne žele da odgovore na pitanje.

Istraživanje ima marginu greške od tri procentna poena.

Ekonomija, nezaposlenost i radna mesta su i dalje prioritet Amerikanaca, a petina ispitanika navodi da je to najvažniji problem sa kojim se danas suočavaju SAD. 

Šezdeset odsto Amerikanaca, uključujući jednog od tri demokrata, navelo je da ne odobrava Bajdenovo postupanje sa inflacijom, iako Bela kuća tvrdi da ono što oni nazivaju agendom "Bajdenomije" funkcioniše.

Ekonomski rast je bio skroman, ali je stopa nezaposlenosti pala na najniže nivoe u poslednjih nekoliko decenija, navela je agencija.

Anketa Rojtersa i Ipsosa urađena prošle sedmice pokazala je da bi zabrinutost zbog ekonomije mogla koštati Bajdena podrške na izborima koji će biti održani 2024. godine.

Svaki peti ispitanik koji je glasao za Bajdena 2020. godine je izjavio da nije siguran za koga će glasati ovog puta.

BONUS VIDEO: RASTU TENZIJE SA KINOM - Stanovnici Tajpeja učestvuju u vežbi protivvazdušne odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić