POJEDINOSTI STVARIČNOG POŽARA U FRANCUSKOJ: Kako su izgoreli hendikepriani štićenici

Stravični požar u centru za prihvat hendikepiranih osoba u mestu Vincenhajm u blizini Kolmara na istoku Francuske odneo je u sredu najmanje devet života. Za dvema osobama, po svoj prilici za njihovim telima, popodne se još tragalo. Spaseno je 17 štićenika ove ustanove.

ПОЈЕДИНОСТИ СТВАРИЧНОГ ПОЖАРА У ФРАНЦУСКОЈ: Како су изгорели хендикеприани штићеници

FOTO: RTHN

Požar je izbio u privatnom smeštaju površine 500 kvadratnih metara. Vatra je izbila u prizemlju dvospratnice koja još ima i tavan, a stihija je uništila 300 kvadrata ovog starog, nedavno renoviranog zdanja, s drvenim gredama.

Plamen je buknuo oko 6.30 ujutro i prema rečima očevidaca izuzetno brzo se širio. Vatrogasci su stigli veoma brzo, za svega desetak minuta, ali mnogima koji su se nalazili u zgradi spasa već nije bilo. Istovremeno je trajalo gašenje vatre i spasavanje ljudi. Na mestu nesreće čuli su se krici.

U akciji spasavanja učestvovalo je 76 vatrogasaca i 40 žandarma i vojnika. Popodne su među ugljenisanim ostacima zgrade i dalje tragali za preostala dva tela, dok se dim uzdizao iz zgarišta. Za žrtvama se tragalo i dronovima.

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je saučešće porodicama stradalih u ovoj tragediji. Istovremeno je odao priznanje spasilačkim službama na požrtvovanom angažmanu, dok su se na lice mesta uputili premijerka Elizabet Born i ministarka za solidarnost Oror Berže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)