PRIPADNIK NEMAČKE VOJSKE ŠPIJUNIRAO ZA RUSE? Nudio saradnju ruskim obaveštajcima, više službi se udružilo da ga uhvati

Novosti online

09. 08. 2023. u 18:28

NEMAČKI državljanin priveden je u gradu Koblenc, u saveznoj državi Rajna-Palatinat na zapadu Nemačke, zbog sumnje da je špijunirao u korist Rusije, saopštilo je Glavno tužilaštvo Nemačke.

ПРИПАДНИК НЕМАЧКЕ ВОЈСКЕ ШПИЈУНИРАО ЗА РУСЕ? Нудио сарадњу руским обавештајцима, више служби се удружило да га ухвати

Foto: Shutterstock/Ilustracija/Vikipedija/Javno vlasništvo

Kako se navodi u saopštenju, poternica je raspisana 27. jula 2023. godine, a 9. avgusta su službenici nemačke Savezne kriminalističke službe priveli muškarca i pretresli mu stan i radno mesto.

Osumnjičeni Tomas H. je zaposlen u Saveznoj kancelariji za naoružanje, informacione tehnologije i primenu Bundesvera, koja se takođe bavi nabavkom vojnih proizvoda za Oružane snage Nemačke.

U Generalnom tužilaštvu tvrde da se "od maja 2023. svojom voljom više puta obraćao Generalnom konzulatu Ruske Federacije u Bonu i Ruskoj ambasadi u Berlinu i nudio saradnju".

Istovremeno, on je svojevremeno dao informacije dobijene tokom svojih profesionalnih aktivnosti radi daljeg prebacivanja ruskoj obaveštajnoj službi, navodi se u saopštenju nemačkog tužilaštva.

Osumnjičeni se već pojavio pred sudijom Vrhovnog saveznog suda, koji je naložio njegovo hapšenje i smeštanje u istražni pritvor.

Istraga je sprovedena u bliskoj saradnji sa Saveznom vojnom kontraobaveštajnom službom i Saveznom kancelarijom za zaštitu ustava SR Nemačke.

BONUS VIDEO: STIGLO POJAČANjE ZA RUSKU MORNARICU - Najbolji sistem protivvazdušne odbrane kratkog dometa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima