OBAMA MAŠTAO O MUŠKARCIMA: "NJujork post" objavio deo pisma bivšeg šefa Bele kuće devojci iz 1982.

A. V. V.

14. 08. 2023. u 07:00

BIVŠI američki predsednik Barak Obama napisao je u pismu upućenom bivšoj devojci pre 40 godina da "svakodnevno vodi ljubav sa muškarcima, ali u mašti", objavio je "Njujork post". Obama je neobičnu rečenicu napisao devojci kada je imao 21 godinu, prema redigovanom delu pisma iz 1982. godine do kojeg je došao američki list. Više od 40 godina staro pismo nedavno se pojavilo nakon što je Obamin biograf Dejvid Garou dao dugačak intervju o nekadašnjem šefu Bele kuće.

ОБАМА МАШТАО О МУШКАРЦИМА: Њујорк пост објавио део писма бившег шефа Беле куће девојци из 1982.

Foto: EPA

- Što se tiče homoseksualizma, moram da kažem da verujem da je to pokušaj da se udaljimo od sadašnjosti, možda odbijanje da se nastavi beskrajna farsa zemaljskog života. Vidite, ja vodim ljubav sa muškarcima svakodnevno, ali u mašti - napisao je Obama u pismu upućenom Aleks Meknir u novembru 1982. godine.

Obama je takođe naveo da je njegov um u velikoj meri androgin. Meknir, koja je izlazila sa Obamom dok su pohađali koledž u Los Anđelesu, kasnije je redigovala "ružne" paragrafe koje je istoričar Garou, dobitnik Pulicerove nagrade, uključio u svoju knjigu "Zvezda u usponu".

Pismo je trenutno u vlasništvu Univerziteta Emori u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, koji ne dozvoljava da se fotografiše ili ukloni. Garouov prijatelj Harvi Kler je ručno prepisao odlomke i poslao ih autoru, a dao je i redigovani deo pisma za "Njujork post". Garou je rekao da nema ništa neobično u Obaminim mladalačkim razmišljanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024