"JEDVA ČEKAM": Mask tuži Soroša

Novosti online

24. 08. 2023. u 23:20

NAJBOGATIJI čovek na svetu i vlasnik društvene mreže "Iks" (nekadašnji Tviter) Ilon Mask najavio je da će njegova kompanija podneti tužbu protiv o osnivača Fondacije za otvoreno društvo Džordža Soroša.

ЈЕДВА ЧЕКАМ: Маск тужи Сороша

Foto: Profimedia

U odgovoru na tvit Majkla Šelenbergera, koji je napisao da tvrdnje pojedinih nevladinih organizacija koje podržava Soroš da je došlo do porasta "incidenata mržnje" nisu tačne, Mask je napisao: "Upravo tako".

-Iks će preduzeti pravne akcije kako bi to zaustavio. Jedva čekam da počnu sa otkrićima!, napisao je on na svojoj društvenoj mreži.

Šelenberger je ranije napisao da tvrdnje nevladinih organizacija koje podržava kontroverzni milijarder Soroš da je došlo do porasta "incidenata mržnje" nisu tačne, već da su trendovi zapravo obrnuti.

-Podaci pokazuju drugačije - tolerancija manjina je veća nego ikada pre. Jedan od razloga zašto oni dele neistinite informacije je da bi opravdali drakonske mere ograničavanja slobode govora, napisao je on.

On je podelio članak u kom piše da u Irskoj zapravo nije došlo do povećanja "incidenata mržnje", kao što tvrde neki tamošnji zvaničnici, već da se povećao samo broj takvih incidenata koji su prijavljeni, često bez čvrstih dokaza.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - U STROJU NAJBOLjIH: "Novosti" na obuci novih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)