KRVAVE BORBE SIRIJSKE VOJSKE I DŽIHADISTA: Žestoki napadi Al Nusre u Idlibu, Asadova vojska krenula u kontraudar

Novosti online

27. 08. 2023. u 16:57

JEDINICE sirijske vojske, uz podršku narodnih milicija, odbijaju terorističke napade na liniji dodira sa džihadistima na jugu provincije Idlib.

КРВАВЕ БОРБЕ СИРИЈСКЕ ВОЈСКЕ И ЏИХАДИСТА: Жестоки напади Ал Нусре у Идлибу, Асадова војска кренула у контраудар

Foto: Printscreen

Prema pisanju lista Al Vatan, izbile su žestoke borbe na frontu između sela El-Malaja i Hazarin, i obe strane trpe gubitke.

Pokušaj probijanja odbrambenih linija vladinih snaga izvršili su militanti brigade Ansar at-Tavhid, koja se bori na strani ekstremističke grupe Džabhat al-Nusra. U subotu su napali položaje sirijskih trupa u oblasti Hazarin i zauzeli ih, u borbi sa teroristima poginulo je 13 sirijskih vojnika, a više od 20 je ranjeno.

Kao odgovor, artiljerija sirijske vojske izvela je raketne i minobacačke udare na neprijateljske vatrene tačke na prevoju Džisr al-Šugur, kroz koji prolazi autoput Latakija-Alep.

Uništene su i jedinice džihadista u El Fatiru, Kafr Avidu, Sufuhunu i Kensafri u visoravni Džabal al Zavija, odakle su banditi pucali na dolinu Sal el Gab koja je pod zaštitom vladinih trupa. Militanti su pretrpeli gubitke u ljudstvu i opremi.

Aktivnost bandi povezanih sa Džabhat al-Nusrom značajno je porasla od početka 2023. godine. Žrtve njihovih napada na severozapadu Sirije bilo je 57 civila, uključujući 18 dece.

BONUS VIDEO: STRAŠNA EKSPLOZIJA U RUMUNIJI - Vatra progutala pumpu - jedna osoba poginula, veliki broj povređenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!