I PRE POČETKA SUĐENJA: Tužiteljka zatražila od sudije da se izjasni o Trampovoj prevari

Tanjug

31. 08. 2023. u 08:31

DRŽAVNI tužilac Njujorka Leticija Džejms zatražila je od sudije da se izjasni, čak i pre početka suđenja bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu, o njegovoj navodnoj prevari koju je počinio dostavljanjem lažnih izjava bankarima i osiguravajućim kućama kada je precenio neto vrednost svoje imovine do 2,23 milijarde dolara.

И ПРЕ ПОЧЕТКА СУЂЕЊА: Тужитељка затражила од судије да се изјасни о Трамповој превари

FOTO: Tanjug/AP

 U podnescima sudu američke savezne države Njujork na Menhetnu, Džejms je navela da dokazi u tom građanskom postupku pokazuju da su Tramp i njegovo porodično preduzeće objavljivali lažne i obmanjujuće finansijske izveštaje od 2011. do 2021. godine.

Džejms je rekla da navođenje precenjene vrednosti imovine predstavlja prevaru, preneo je Rojters. Manje od sat vremena nakon što je Džejms podnela dokument sudu, advokati Trampa i ostalih optuženih su podneli sopstvene podneske tražeći da se okonča ono što su nazvali "krstaškim pohodom protiv predsednika Trampa".

Džejms je podnela tužbu prošlog septembra, optužujući Trampa da je lažno procenio vrednost svoje imovine da bi, kako je navela, na prevaru dobio bolje uslove za kredite i osiguranje.

VONUS VIDEO: OTKAZANI AVIO-LETOVI: Širom Velike Britanije došlo je do obustave avio-saobraćaja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)