MASK NAJAVIO NOVE OPCIJE NA MREŽI "IKS": "Platforma će biti poput telefonskog imenika"

Novosti online

31. 08. 2023. u 14:16

KORISNICI "X" mreže, nekadašnjeg Tvitera, uskoro će moći obavljati audio i video pozive na mreži, najavio je milijarder Ilon Mask.

МАСК НАЈАВИО НОВЕ ОПЦИЈЕ НА МРЕЖИ ИКС: Платформа ће бити попут телефонског именика

Foto Tanjug/AP

Funkcija će biti dostupna korisnicima Android pametnih telefona i ajfona, a biće dostupna i na osobnim računarima. Platforma "X" će biti poput velikog telefonskog imenika, napisao je njen vlasnik.

Ova objava Ilon Maska, prema francuskoj novinskoj agenciji AFP, sledi nakon Maskove najave da će "X" postati aplikacija sve u jednom. Takvi su posebno popularni u Kini, gde korisnici koriste aplikaciju Vičet (WeChat) i za razgovore i za novčane transakcije.

Uvođenjem video i audio poziva Mask će ući na tržište na kojem je konkurencija već velika. Između ostalih, ovu funkciju nude aplikacije Votsap, Fejsbuk mesindžer, a nudi je i Epl na svojim uređajima kroz uslugu Fejstajmu.

(Seebiz)

BONUS VIDEO: JEZIV TREND: Neverovatna potržnja za roze sanducima za pokojnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!