MISIJA VATIKANA ZA MIR U UKRAJINI: Kardinal Zupi posle Kijeva, Moskve, Vašingtona od danas u Pekingu

Milica Ostojić - Specijalno za Novosti RIM

13. 09. 2023. u 12:39

PO odluci pape Franje, ovog proleća izaslanik Svete stolice kardinal Mateo Marija Zupi predsednik Italijanske Episkopske konferencije otputovao je u svoju četvrtu misiju u traganju za „favorizovanjem klime koja može doprineti do puteva pravednog mira“.

МИСИЈА ВАТИКАНА ЗА МИР У УКРАЈИНИ: Кардинал Зупи после Кијева, Москве, Вашингтона од данас у Пекингу

Foto AP

Nova etapa kardinala Zupija, papinog izaslanika, nakon prethodne tri,  5. i 6. juna boravio je u Kijevu, 28. i 29. u Moskvi, 17. i 18. jula u Vašingtonu, kao i od 13. do 15. septembra u Pekingu, sve s ciljem „traganja za podrškom humanitarnim inicijativama i putu ka pravednom miru“, po papinoj velikoj i bezbroj puta iskazanoj želji za obustavljanjem rata i uspostavljanjem mira.

Izjava pred put kardinal Zupija je sva u značenju naglašavanja „da mir treba da bude po izboru Ukrajine, sa garancijama i naporom svih učesnika, naravno i Kinom koja je možda jedan od najjznačajnijih elemenata“.  Sa kim će se sastati kardinal Zupi neizvesno je, ostaje nada Vatikana da će možda uslediti i susret sa najvećim kineskim zvaničnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo