NOVA SARADNJA NA POMOLU? Kim DŽong Un posetio rusku fabriku za proizvodnju ratnih aviona, uživao u letu lovca Su-35 (FOTO)

Tanjug

15. 09. 2023. u 08:14

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un stigao je danas u Komsomoljsk, na ruskom dalekom istoku, gde je obišao fabriku koja proizvodi vojne avione, prenosi agencija RIA Novosti.

НОВА САРАДЊА НА ПОМОЛУ? Ким Џонг Ун посетио руску фабрику за производњу ратних авиона, уживао у лету ловца Су-35 (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Zeleni oklopni voz kojim je Kim doputovao u Rusiju stigao je na peron u 8.50 po lokalnom vremenu, a Kim se zajedno sa ruskim zvaničnicima uputio u fabriku koja proizvodi ratne avione i drugu opremu.

Severnokorejski lider je u pratnji zamenika premijera i šefa ruskog Ministarstva industrije i trgovine Denisa Manturova, obišao fabrike aviona u Komsomoljsku na Amuru, a takođe je posmatrao demonstracioni let lovca Su-35, saopštila je ruska vlada.

FOTO: Tanjug/AP

U odeljenju za projektovanje, delegacijama su prikazane digitalne tehnologije koje se koriste za proizvodnju savremenih aviona.

Kako je saopštio Manturov, Rusija vidi potencijal za saradnju sa Severnom Korejom u oblasti proizvodnje aviona, ali i drugih industrija.

Kim Džong Un je doputovao u Rusiju u utorak.

FOTO: Tanjug/AP

Ovo je njegova prva poseta toj zemlji od 2019. godine.

Severnokorejski lider je u sredu razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na kosmodromu Vostočni, a ukupno vreme njihovog sastanka, uključujući i zajednički obilazak kosmodroma, bilo je otprilike šest sati, navodi agencija RIA Novosti.

BONUS VIDEO: RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku