"KOORDINACIJA DVA NAJBLIŽA SAVEZNIKA": Danas sastanak Putina i Lukašenka

Novosti online

15. 09. 2023. u 11:09

RUSKI predsednik Vladimir Putin razgovaraće danas sa beloruskim kolegom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

КООРДИНАЦИЈА ДВА НАЈБЛИЖА САВЕЗНИКА: Данас састанак Путина и Лукашенка

Foto: AP

Lukašenko je dan ranije doleteo u Rusiju.

Kako je prenela beloruska strana, glavne teme sastanka biće međunarodna agenda i regionalna pitanja, kao i zajednički zadaci u privredi - u industriji, poljoprivredi i drugim sektorima, i u celini veliki rad u oblasti zamene uvoza.

Pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je ovaj sastanak „redovno poređenje satova, koordinacija dva najbliža saveznika, razmena mišljenja“.

Putin je ranije najavio da će sa beloruskim kolegom razgovarati o stvaranju brzog auto-puta između Moskve i Minska, piše RIA.

Prema njegovim rečima, minski pravac bi bio veoma tražen kod stanovnika dve zemlje, posebno što se izgradnja Unije razvija dobrim tempom.

BONUS VIDEO: SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!