ŠTA ZNAMO O STANJU RAMZANA KADIROVA? Ukrajinci tvrde da je u kritično - nema potvrde sa ruske strane

Novosti onlajn

16. 09. 2023. u 10:25

LIDER Čečenije Ramzan Kadirov je u kritičnom stanju, prenele su ukrajinske vojne obaveštajne službe. Zvaničnih potvrda ruske strane nema.

ШТА ЗНАМО О СТАЊУ РАМЗАНА КАДИРОВА? Украјинци тврде да је у критично - нема потврде са руске стране

Foto: AP Photo/Musa Sadulayev, file/Shutterstock/Vikipedija

Različiti izvori u medicinskim i političkim krugovima potvrdili su informaciju o teškom stanju Kadirova, rekao je Andrija Jusov, predstavnika ukrajinske vojne obaveštajne službe. Uzrok njegovog lošeg zdravlja nije povreda, kako je naveo Jusov. On je pojasnio da Kadirov već duže vreme pati od sistemskih zdravstvenih tegoba, ali se njegovo stanje u poslednje vreme pogoršalo.

Vojne operacije u Ukrajini

Ovu vest su preneli i UNIAN i United24 Media. Ramzan Kadirov, poznat kao lojalista Kremlju i koji se često naziva "Putinov vojnik" i "Putinov besni pas", rasporedio je trupe u Ukrajinu da pomognu u ratnim operacijama.

Koliko prošlog meseca, Kadirov je objavio da je poslao čečenske trupe da se bore u Bahmutu. Odred "Ahmat" je ranije potpisao ugovor sa Ministarstvom odbrane Rusije.

Kadirov je u martu tokom sastanka izrazio zahvalnost Putinu na podršci u ratu u Ukrajini. Putin mu je zahvalio, a Kadirov je istakao da ispunjavaju sve naredbe i da ciljaju na pobedu.

Problemi sa bubrezima?

Glasine o Kadirovom zdravlju kruže mesecima. Ahmad Zakajev, bivši potpredsednik vlade Čečenije, ranije je za nemački list Bild rekao da Kadirov boluje od ozbiljne bolesti bubrega.

Uprkos spekulacijama, Kadirov je pokušao da odbaci glasine o svom lošem zdravstvenom stanju. U martu je svoje saradnike uverio da nije bolestan, već da jednostavno ima nadimanje. On je naveo da mu ljudi pripisuju razne bolesti, poput problema sa bubrezima i jetrom. Međutim, čini se da se stanje Kadirova poslednjih dana pogoršalo. "Obozrevatel" je ranije ove nedelje izvestio da je pao u komu i da je prevezen u Moskvu na lečenje pre nego što je vraćen u Čečeniju.

Ostaje da se vidi kako će stanje Kadirova napredovati i kakav uticaj to može imati na tekuću situaciju u Ukrajini. Liderovo učešće i raspoređivanje čečenskih trupa bili su značajni faktori u podršci Rusiji. 

(Alo)

BONUS VIDEO:

SUSRET O KOME SE PRIČA: Putin pokazuje Kim Džong Unu nove objekte na kosmodromu "Vostočni"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu