PATRIJARH KIRIL: Duma da napravi konvenciju za zaštitu porodice

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 18:46

DOBRO promišljene odluke bi pomogle da se stvore odgovarajući uslovi za višečlane porodice i sklonosti ka abortusu, ističe poglavar Ruske pravoslavne crkve.

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Думa да направи конвенцију за заштиту породице

Foto: Profimedia/Ilustracija

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril predložio je poslanicima Državne dume da naprave Konvenciju o pravima i zaštiti porodice navodeći da bi Rusija mogla da postane lider takvog pokreta, a druge države bi joj se pridružile, navodi se na sajtu Moskovske patrijaršije.

- U današnje vreme, kada su tradicionalne predstave o porodici u mnogim zemljama iskrivljene, potrebna nam je međunarodna saradnja u zaštiti institucije porodice, detinjstva i prava roditelja da odgajaju svoju decu. Rusija može da postane lider u ovoj inicijativi pokretanjem Konvencije o pravima i zaštiti porodice - govori ruski patrijarh.

Podrška porodici je odgovornost države, verskih zajednica, zaposlenih u oblasti kulture, preduzetnika i političara, smatra patrijarh Kiril.

Prema njegovim rečima, donošenje promišljenih odluka bi pomoglo da se obezbedi istinska društvena podrška porodici, majkama i zdravom detinjstvu, da se stvore odgovarajući uslovi za višečlane porodice, zaštita od birokratske samovolje i sklonosti ka abortusu, navodi patrijarh.

- Jedinstvo umesto razjedinjenosti, život umesto ubijanja dece pre rođenja, velike porodice umesto usamljenosti – to je ono što je svetu danas potrebno da prevaziđe duhovnu krizu i vrati se blagostanju - zaključuje patrijarh Kiril.

Danas je u Državnoj Dumi otvorena izložba "Porodica je osnova detinjstva" gde se mogu videti poruke podrške tradicionalnim porodičnim vrednostima u kojima se govori o ulogama u porodici i gde se promoviše "imidž prosperitetne, velike porodice", kako je rekao predsednik Patrijaršijske komisije za porodična pitanja, zaštitu materinstva i detinjstva, sveštenik Fjodor Lukjanov, prenose "RIA Novosti".

(RT)

BONUS VIDEO:

ZA VREME GOVORA PATRIJARHA: Helikopter KFOR-a nadleće Gračanicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave