AZERBEJDŽAN DEMANTOVAO DA GAĐA CIVILNE OBJEKTE: Pozvali jedinice jermenske vojske da se predaju

Novosti onlajn

19. 09. 2023. u 22:00

MERE protiv terorizma biće obustavljene ako jedinice jermenske vojske polože oružje i predaju se, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

АЗЕРБЕЈЏАН ДЕМАНТОВАО ДА ГАЂА ЦИВИЛНЕ ОБЈЕКТЕ: Позвали јединице јерменске војске да се предају

Azerbejdžanski tenkovi u regionu Agdam / Foto Tanjug-AP

- Ministarstvo odbrane još jednom poziva formacije oružanih snaga Jermenije stacionirane na azerbejdžanskoj teritoriji Karabaha da polože oružje i predaju se - navodi se u saopštenju, prenosi državna azerbejdžanska agencija AZERTAC.

U tom slučaju, dodaje se, biće obustavljene antiterorističke mere. „U operativnom smo kontaktu sa ruskim mirovnim kontingentom koji je privremeno raspoređen u Azerbejdžanu i stvaramo sve neophodne uslove da obavljaju svoje dužnosti - saopštilo je Ministarstvo.

Azerbejdžan demantovao navode Jermenije da gađa civilne objekte

Izveštaji Jermenije o navodnom pucanju azerbejdžanske vojske na civilne objekte su dezinformacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Azerbejdžana, navodeći da azerbejdžanske jedinice ''napadaju samo legitimne vojne ciljeve''.

- Informacije koje se šire na nekim jermenskim društvenim mrežama o gađanju civilnih objekata od strane azerbejdžanskih jedinica su provokacija i dezinformacija - rekao je načelnik pres službe Ministarstva odbrane pukovnik Anar Ejvazov na brifingu za medije, javila je azerbejdžanska državna agencija AZERTAC.

On je napomenuo da je ovde svrha narušavanje reputacije azerbejdžanske vojske i stvaranje pogrešne slike o lokalnim antiterorističkim merama u međunarodnoj zajednici. „Iz video snimaka koje smo postavili na zvaničnom sajtu i na društvenim mrežama Ministarstva odbrane jasno je da naše jedinice napadaju samo legitimne vojne ciljeve - dodao je Ejvazov.


BONUS VIDEO:

DVA LICA PRIMIRJA: Azerbejdžan slavi, Jermenija na nogama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)