NAGORNO-KARABAH GLAVNA TEMA: Putin razgovarao sa predsednikom Irana

Tanjug

26. 09. 2023. u 13:56

IRANSKI lider Ebrahim Raisi i ruski predsednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o situaciji oko Nagorno-Karabaha i normalizaciji odnosa između Azerbejdžana i Jermenije, prenosi pres-služba Kremlja.

НАГОРНО-КАРАБАХ ГЛАВНА ТЕМА: Путин разговарао са председником Ирана

Foto: Tanjug/AP photo

- Održana je detaljna razmena mišljenja o situaciji oko Nagorno-Karabaha i pitanju normalizacije odnosa između Azerbejdžana i Jermenije - navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Kako je precizirano, Putin je informisao iranskog kolegu o aktivnostima ruskog mirovnog kontingenta, uključujući pružanje humanitarne pomoći civilima, zaštitu prava i bezbednosti jermenskog stanovništva Nagorno-Karabaha.

Tema razgovora bili su i koraci za obezbeđivanje nesmetanog povezivanja Irana sa punopravnim aktivnostima BRIKS-a, saopštila je pres-služba Kremlja.

- Ebrahim Raisi je zahvalio na podršci iranskom zahtevu za pridruživanje BRIKS-u. Razgovarano je o koracima da se obezbedi nesmetano povezivanje Irana sa punopravnim aktivnostima BRIKS-a, uzimajući u obzir rusko predsedavanje tom organizacijom 2024. godine - navodi se u saopštenju.

Takođe, Putin i Raisi izrazili su interesovanje za intenziviranje rada konsultativne regionalne platforme „3+3“ (Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija plus Rusija, Iran i Turska).    

BONUS VIDEO: RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona