SIN (28) NOŽEM USMRTIO MAJKU: Novi detalji ubistva u Hrvatskoj, komšije u šoku

Novosti online

04. 05. 2024. u 18:20

JEDAN poziv policiji bio je dovoljan da se u subotu ujutru desetak zagrebačkih policajaca sjuri u zagrebačku Ulicu Jačkovina. Nekoliko minuta pre toga mladić (28) je nožem izbo vlastitu majku (68) unutar porodične kuće na bregu iznad ulice.

СИН (28) НОЖЕМ УСМРТИО МАЈКУ: Нови детаљи убиства у Хрватској, комшије у шоку

Foto AP

Kako su saopštili iz PU zagrebačke, sve se odvijalo oko 10.15 sati u naselju Vrapče. Potvrdili su samo da je član porodice usmrtio 68-godišnjakinju oštrim predmetom.

- Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ovim krivičnim delom je pod nadzorom policije, a policija je provela uviđaj i istragu - objavili su iz PU zagrebačke, javlja 24sata.hr.

Iako o motivima tokom subote nisu želeli da pričaju, nezvanično se saznaje da je mladić imao psihičkih problema.

Napadu je najverovatnije prethodila svađa, a uviđaj je potrajao do kasnog popodneva. Pred samim domom nesrećne porodice u subotu je bila brojnu ekipu za uviđaj. U kuću su ulazili u posebnim zaštitnim odelima kako ne bi uništili potencijalne dokaze. Kvalifikacija zločina trebalo bi da bude poznata tokom nedelje, a nezvanično bi se trebalo raditi o teškom ubistvu.

Ekipa 24sata.hr popričala je sa komšijama, ali niko od njih nije hteo da razgovara ili su izjavili da nisu ništa čuli.

- Ovo je inače mirna ulica. Nisam poznavao te ljude, prva vest mi je bila iz medija. Ne znam što se dogodilo, ali u svakom slučaju strašno - rekao je jedan od komšija.

Sličan slučaj desio se i u martu, u istom delu Zagreba. Tada je 26-godišnji sin u dnevnom boravku kuće u Ulici Vinogradi ubio svog 52-godišnjeg oca. Više puta ga je izbo nožem u grudi, od čega je ubrzo umro. Mladić je, tvrdi policija, pokušao da pobegne. Uhvatili su ga i zadržali na lečenju u jednoj psihijatrijskoj bolnici.

U februaru je na Črnomercu takođe zabeležen slučaj ubistva. Tad je u napuštenoj ruševnoj kućici na području zagrebačkog Črnomerca, tačnije Trgu Francuske Republike, policija pronašla telo 38-godišnjaka te istakla da se sumnja da ga je u Jagićevoj ulici nožem izbo 65-godišnji muškarac. Kasnije se ispostavilo da su našli telo Slavonca kog je ubio poznanik. Razlog za ubadanje navodno je bila svađa zbog ranije narušenih odnosa. Nakon sukoba, Slavonac je napustio stan 65-godišnjaka u Jagićevoj ulici te je otišao u obližnju ruševnu kućicu u kojoj je danima umirao od sedam ubodnih rana u prsima.

BONUS VIDEO: Porodice stradalih u Malom Orašju i Duboni na mestu masovnog ubistva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao