DRUŠTVENA MREŽA „IKS” UKLONILA STOTINE NALOGA POVEZANIH SA HAMASOM: Nema mesta za terorističke organizacije ili nasilne ekstremističke grupe

Novosti Onlajn

12. 10. 2023. u 17:34

ZVANIČNICI društvene mreže „Iks” (Tviter) kažu da su uklonili „stotine naloga povezanih sa Hamasom“ i obrisali hiljade postova od trenutka kada su palestinske militantne grupe napale Izrael.

ДРУШТВЕНА МРЕЖА „ИКС” УКЛОНИЛА СТОТИНЕ НАЛОГА ПОВЕЗАНИХ СА ХАМАСОМ: Нема места за терористичке организације или насилне екстремистичке групе

Foto Tanjug/AP

Platformi, ranije poznatoj kao Tviter, Evropska unija je ranije ove nedelje dala rok od 24 sata da se pozabavi nelegalnim sadržajem i dezinformacijama u vezi sa sukobom ili se suoči sa kaznama prema nedavno usvojenom Zakonu o digitalnim uslugama bloka.

Izvršna direktorka Linda Jakarino odgovorila je zvaničniku EU Tijeriju Bretonu u pismu objaavljenoj na „Iksu”.

Ona je rekla da je kompanija „preraspodelila resurse i preusmerila interne timove koji rade danonoćno na rešavanju ove situacije koja se brzo razvija“.

„Na „Iks-u” nema mesta za terorističke organizacije ili nasilne ekstremističke grupe i nastavljamo da uklanjamo takve naloge u realnom vremenu“, napisao je Jakarino.

(Politika)

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!