ZLOČIN IZ MRŽNJE? Ubijen Jevrejin u LA

P. Z. S. /timesofisrael.com

07. 11. 2023. u 23:32

AMERIČKA policija je nakratko pritvorila osumnjičenog za smrt Jevrejina u oblasti Los Anđelesa, ali ga je ubrzo nakon toga pustila i nije uhapsila u tom slučaju, saopštila je lokalna policija.

ЗЛОЧИН ИЗ МРЖЊЕ? Убијен Јеврејин у ЛА

Foto: Printskrin

Jevrejska federacija Velikog Los Anđelesa objavila je juče saopštenje u kojem se navodi da je osumnjičeni, koji se još ne imenuje, propalestinski demonstrant, udario 69-godišnjeg Pola Keslera megafonom u glavu tokom svađe u nedelju.

Kesler je podlegao ranama juče ujutru. Zvaničnici iz okruga Ventura, gde je došlo do svađe, uzdržavaju se od iste odluke koju je proglasila lokalna jevrejska federacija, rekavši da još nema dovoljno dokaza za to.

Kažu da je Kesler zadobio nesmrtonosne povrede leve strane lica, ali da je to bio udarac koji je zadobio u glavu kada je pao na zemlju koji je izazvao povredu koja je dovela do njegove smrti nekoliko sati kasnije.

Šerif okruga Ventura Džejms Frihof kaže da se Keslerova smrt „istražuje kao ubistvo“, a istražitelji još nisu isključili mogućnost zločina iz mržnje. Glavni medicinski islednik Venture Kris Jang pojašnjava da „način smrti kao ubistvo ne znači da je počinjen zločin“, već da je smrt rezultat radnji druge osobe.

Frihof kaže da policija još ne zna šta se dogodilo pre nego što je Kesler pao na zemlju i da traži više informacija od javnosti, dodajući da je povrede lica mogao da nanese megafon, ali da to nije potvrđeno.

-Svedoci su dali oprečne izjave o svađi i o tome ko je bio agresor, kaže Frihof. -Neki od svedoka su bili propalestinski, dok su drugi bili proizraelski.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove