BELORUSIJA JE PREŽIVELA SANKCIJE ZAPADA: Lukašenko otkrio da Minsk ima tržište za plasman svojih proizvoda

Tanjug

17. 11. 2023. u 16:18

BELORUSIJA je izdržala pritisak zapadnih sankcija i ima tržište za plasman svojih proizvoda, izjavio je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

БЕЛОРУСИЈА ЈЕ ПРЕЖИВЕЛА САНКЦИЈЕ ЗАПАДА: Лукашенко открио да Минск има тржиште за пласман својих производа

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

- Preživeli smo. Imamo gde da prodajemo naše proizvode, što je najvažnije - rekao je on u Gomelju, na sastanku sa osobljem kompanije za proizvodnju nakita Kristal, prenosi RIA novosti.

On je izrazio uverenje da ako postoje prodavac i kupac, onda nikakve sankcije ne mogu da smetaju i podsetio da je zabranio članovima vlade da pad pokazatelja pravdaju uticajem sankcija, prenosi RIA Novosti. 

Prema njegovim rečima, u Belorusiji se posebna pažnja poklanja razvoju novih tržišta, posebno saradnji sa zemljama afričkog kontinenta. 

- Sa Zimbabveom su uspostavljeni dobri odnosi, a očekuje se uzvratna poseta Ekvatorijalnoj Gvineji, precizirao je beloruski lider. 

Lukašenko je ukazao na velike izglede za razvoj saradnje sa ovim zemljama i regionom u celini. 

- To je važno i za rad takvih preduzeća kao što je proizvodno udruženje 'Kristal': afrički kontinent ima velika nalazišta plemenitih metala i dijamanata - naveo je Lukašenko. 

Generalni direktor "Kristala" Ruslan Sorokovoj rekao je da ta fabrika nabavlja sirovine za proizvodnju uglavnom u Rusiji, ali sada počinje da sarađuje sa Zimbabveom. 

Odnosi između Belorusije i zapadnih zemalja naglo su se pogoršali od predsedničkih izbora 2020. godine.

Zapadne zemlje su postepeno uvodile sankcije protiv beloruskih zvaničnika, preduzeća i industrije. Nova etapa u proširenju zapadnih sankcija Belorusiji nastupila je zbog podrške Minska ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini, navodi ruska agencija.

 

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove