OVO SE ZELENSKOM NEĆE SVIDETI: Nova istraživanja u Americi, vlada veliko nezadovoljstvo

Novosti online

11. 12. 2023. u 10:38

SVE je više Amerikanaca koji su nezadovoljni finansiranjem Ukrajine, ukazali su rezultati još jednog istraživanja javnog mnjenja u SAD.

ОВО СЕ ЗЕЛЕНСКОМ НЕЋЕ СВИДЕТИ: Нова истраживања у Америци, влада велико незадовољство

Foto: Profimedia

Anketa koju su sproveli "Fajnenšel tajms" i poslovna škola "Mičigen ros" otkrila je da 48 odsto Amerikanaca smatra da Vašington troši previše na vojnu i finansijsku pomoć Kijevu.

Svega 27 odsto je smatralo da administracija Džozefa Bajdena na finansiranje rusko-ukrajinskog sukoba troši taman onoliko koliko treba, dok 11 odsto smatra da se za Ukrajinu ne izdvaja dovoljno novca. 

Pristalice republikanaca će najčešće reći da je potrošnja na Ukrajinu preterana, njih 65 odsto deli taj stav, u poređenju sa 52 odsto nezavisnih ispitanika i 32 odsto demokrata.

Promena raspoloženja među građanima SAD mogla se primetiti i u nedavnom istraživanju instituta Pju. U toj studiji pak 31 odsto ispitanika je reklo da SAD previše troše na Ukrajinu, 29 odsto je podržavalo sadašnji nivo potrošnje, 18 odsto je smatralo da on nije dovoljno i 22 odsto nije imalo stav.

Prošle nedelje, senatori iz republikanske opozicije blokirali su zahtev Bele kuće za više od 110 milijardi dolara dodatnih troškova za vojnu potrošnju u inostranstvu, u okviru kojih je više od 60 milijardi namenjeno Ukrajini.

Bajden je tvrdio da bi došlo do direktnog sukoba američkih vojnika sa Rusima ako SAD prestanu da finansiraju Ukrajinu, insistirajući da će Moskva napasti NATO nakon što pobedi Ukrajinu, a što je Kremlj oštro demantovao.

Republikanski senator Džej Di Vens je tokom gostovanja na Si-En-Enu u nedelju izneo skeptičan stav o finansiranju Ukrajine koji dele neki poslanici u njegovoj stranci.

- Ideja da će Ukrajina potisnuti Rusiju na granice iz 1991. bila je apsurdna. Niko zapravo nije verovao u to - rekao je Vens voditelju Džejku Taperu, dodavši da Bajden treba da objasni "šta će postići sa tom 61 milijardom dolara, a što sto milijardi nije moglo".

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: LUKAŠENKO NAKON SASTANKA SA SIJEM: Želimo da Kina postane moćna sila

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu