PREMINUO JOŠ JEDAN UKRAJINSKI KAMIONDŽIJA: Umro u blokadi na poljskoj granici, u novembru umrla dvojica

Tanjug

17. 12. 2023. u 00:14

TREĆI ukrajinski vozač kamiona preminuo je u blokadama na poljskoj granici koje su organizovale poljske kamiondžije, nakon što su još dvojica ukrajinskih vozača preminula u novembru, javila je danas ukrajinska državna televizija Suspilne.

ПРЕМИНУО ЈОШ ЈЕДАН УКРАЈИНСКИ КАМИОНЏИЈА: Умро у блокади на пољској граници, у новембру умрла двојица

Foto:Tanjug

Suspilne je, citirajući zvaničnika Ukrajinskog međunarodnog udruženja transportnih radnika, javio da je vozaču pozlilo na prelazu Krakivec-Korčova, jednom od četiri prelaza na kome se održavaju protesti, preneo je Rojters.

On je preminuo na putu za bolnicu.

Suspilne je javila i da su dvojica vozača kamiona umrla prošlog meseca jer su bili zarobljeni u blokadama.

Poljske kamiondžije koje protestuju ističu da ukrajinski vozači snižavaju njihove cene usluga.

Poljski vozači kamiona blokiraju prelaze od 6. novembra zahtevajući da Evropska unija ponovo uspostavi sistem koji zahteva od ukrajinskih kompanija da obezbede dozvole za rad u evropskom bloku kao i za evropske kamiondžije da uđu u Ukrajinu.

Slovačke kamiondžije organizovale su slične proteste na graničnim prelazima tokom nedelje, ali su protest završili u petak.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)