NEMAČKI MEDIJ: Kijev ponovo menja taktiku, ništa od vraćanja teritorija

Novosti online

16. 12. 2023. u 22:00

UKRAJINSKI generalštab odlučio je da preispita vojnu strategiju i da odloži pokušaje vraćanja novih ruskih teritorija, piše nemački list "Bild", pozivajući se na sopstvene izvore.

НЕМАЧКИ МЕДИЈ: Кијев поново мења тактику, ништа од враћања територија

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prema informacijama lista, novi glavni cilj Oružanih snaga Ukrajine je ubijanje što više ruskih vojnika.

Najveći prioritet za ukrajinsku vojsku "nije čak ni odbrana sadašnje linije fronta, već eliminacija što većeg broja ruskih vojnika uz minimalne gubitke za naše snage".

-Ako je odnos deset prema jedan u našu korist, nastavićemo da se borimo, a ako je odnos jedan prema jedan, povući ćemo se, dodaje jedan ukrajinski oficir.

Još jedan izvor u Oružanim snagama Ukrajine potvrdio je da "sada nema više pritiska, nema potrebe da se stvari forsiraju, cilj je jednostavno da se nanesu maksimalni gubici neprijatelju".

-Održavanje položaja nije važno, najvažnije je da više Ukrajinaca ostane živo. Ono što generalno vidimo je kontrolisano povlačenje uz borbe, kaže bivši vojni savetnik jedne od zapadnih zemalja koji je savetovao ukrajinske oružane snage.

Prema njegovim rečima, Ukrajinci pri povlačenju prave minska polja nadajući se da će ponovo pokušati da preuzmu inicijativu kada od Zapada dobiju oružje koje bi radikalno promenilo situaciju na bojnom polju, na primer krstareće rakete ATACMS ili "taurus", avione F-16 ili JAS 39.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

PISMENI ZADATAK O KOME PRIČA SRBIJA: Đak je odabrao da piše ovoj značajnoj ličnosti, evo koju ocenu je dobio