PRIZORI NA SAFARIJU KOJI SE RETKO VIĐAJU: Životinjska solidarnist na delu, slon pokušao da spase "plen" gladnih lavova (VIDEO)

Novosti online

12. 01. 2024. u 11:58

KRDO slonova pokušalo je da spase nosoroga koji je upao u rupu od čopora gladnih lavova!

ПРИЗОРИ НА САФАРИЈУ КОЈИ СЕ РЕТКО ВИЂАЈУ: Животињска солидарнист на делу, слон покушао да спасе плен гладних лавова (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub/ Latest Sightings

Jedna turistkinja zabeležila je tokom safarija momenat kad je crni nosorog ušao u rupu napunjenu vodom u nacionalnom parku Etoša u Namibiji da se rashladi. Rupa je, međutim, bila prilično duboka i sa gustim blatom na dnu tako da je nosorog odjednom postao laka meta za lavove.

Krdo slonova videlo je šta se dešava i odmah reagovalo. Naterali su lavove na povlačenje dok je jedan slon očajnički pokušavao da izvuče nosoroga iz vodene rupe. To je trajalo satima i, nažalost, došlo je do tačke u kojoj slon jednostavno više nije mogao ništa da učini.

Nije trebalo dugo da se lavovi vrate u akciju. Krdo slonova je još nekoliko puta oteralo čopor predatora, ali su brzo shvatili da za nosoroga ipak nema nade i otišli su.

Lavovi su se vratili i na kraju uspeli da prevrnu nosoroga na leđa, što je dovelo do utapanja.

Jedini slon na Filipinima, podsetimo, nedavno je uginuo u 43. godini u zoološkom vrtu u Manili. Ženka azijskog slona Mali, koju su mnogi nazivali najtužnijim slonom na svetu, živela je sama u zoološkom vrtu decenijama pre smrti, preneo je Kurir.

BONUS VIDEO: U CARSTVU BAMBUSA I ŠARGAREPE: Beba panda iz moskovskog ZOO vrta dobila novi smeštaj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove