PUTIN OBJAVIO: Ovo se nikada nije dogodilo u istoriji Rusije

Novosti online

17. 01. 2024. u 14:44

PUŠTANjE u rad stambenih objekata u Rusiji dostiglo je rekordne nivoe koji nisu viđeni u istoriji zemlje, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН ОБЈАВИО: Ово се никада није догодило у историји Русије

FOTO: Tanjug/AP

- Industrijska proizvodnja, građevinarstvo, poljoprivreda, turizam su pokazali dobre vrednosti, povećan je promet robe. Ali što se tiče građevinarstva, vraćali smo se nekoliko puta na ovo pitanje: 110,1 milion kvadratnih metara - pušteno je u rad.

Ovo je, naravno, apsolutni rekord.

- Ovo se nikada nije dogodilo u istoriji Rusije. Želim da čestitam graditeljima na tome, ovo je veoma dobar pokazatelj - rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.

Ruski BDP može da bude veći od 3,5 posto

Ruski BDP na kraju 2023. godine može da bude veći od 3,5 posto, ocenio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa članovima vlade, navodeći da je juče sa premijerom Mihailom Mišustinom sumirao ekonomske parametre i rezultate iz prethodne godine. 

Inflacija je prošle godine bila 7,4 odsto, navodi Putin i dodaje da se nada da će zajedničkim naporima uz učešće Centralne banke taj broj dodatno da se smanji.

Foto: Tanjug/AP

Prošle godine je ostvaren rekord u broju izgrađenih stanova – novih 110,1 milion kvadratnih metara je preuređeno, dodao je Putin. Postoje dobri pokazatelji i u sferi industrijske proizvodnje, građevinarstva, poljoprivrede, turizma, naveo je Putin.

Realne plate u Ruskoj Federaciji su za 10 meseci prethodne godine povećane za 7,7 posto, dodao je.

- To nije loše, ako se uzmu u obzir inflacioni procesi. Jedno s drugim mora da se uporedi - naveo je Putin i dao reč predstavnicima vlade.

Glavna tema sastanka su pitanja pokrenuta tokom Putinove posete Čukotki, kada je razgovarao sa stanovnicima Anadira i preduzetnicima Dalekoistočnog federalnog okruga Ruske Federacije.

Izlaganja za sastanak pripremili su ministar industrije i trgovine, ministar zdravlja, ministar ekonomskog razvoja, ministar saobraćaja, ministar za razvoj Dalekog istoka i Arktika i šef Federalne agencija za ribarstvo, prenosi Kremlj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)