BELA KUĆA SVE POTVRDILA: Američke snage izvršile nove napade na pozicije Huta u Jemenu

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 01. 2024. u 20:42

AMERIČKE snage su izvršile nove napade na pozicije Huta u Jemenu, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

БЕЛА КУЋА СВЕ ПОТВРДИЛА: Америчке снаге извршиле нове нападе на позиције Хута у Јемену

Foto: Tanjug/AP

- Američke snage su izvele tri uspešna udara u cilju samoodbrane na objekte Huta u Jemenu. Ovo je četvrti put da su SAD proaktivno reagovale u protekloj nedelji protiv raketnih bacača Huta koji su bili spremni da napadnu protivbrodskim raketama - rekao je Kirbi.

Ranije je jemenska TV "Al-Masira" objavila da su Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija izvele dva dva napada na grad Hodeida na obali Crvenog mora na zapadu Jemena.

Vazdušni udari usledili su dan nakon što je pokret "Anasar Alah" (Huti) koji ima podršku Irana, napao treći američki brod u Adenskom zalivu i Arabijskom moru.

Podsetimo, američka vojska i njeni saveznici izveli su 12. januara udare na više od 60 ciljeva na 16 lokacija koje koriste Huti u Jemenu. To je bio prvi udar na Hute od kako je ta grupa počela da ispaljuje bespilotne letelice i rakete na teretne brodove u Crvenom moru.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE - Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima