HAMAS JE TU DRŽAO TAOCE: Izraelski vojnici otkrili tunel u Gazi

Tanjug

20. 01. 2024. u 23:30

NA kraju kilometarskog tunela u kome su bile postavljene mine u Pojasu Gaze, izraelski vojnici su otkrili skučene ćelije u kojima je Hamas, kako je navela izraelska vojska, držao oko 20 talaca.

ХАМАС ЈЕ ТУ ДРЖАО ТАОЦЕ: Израелски војници открили тунел у Гази

Foto IDF

Izraelska vojska je pronašla pet uskih prostorija iza metalnih rešetki, toalete, dušeke, pa čak i crteže deteta taoca koje je oslobođeno tokom novembarskog primirja, rekao je portparol izraelska vojske Danijel Hagari, preneo je Rojters.

U trenutku kada je otkriven tunel, nije pronađen nijedan talac.

Vojska je objavila fotografije iz podzemnog lavrinta i navela da je dovela novinare da dokumentuju postojanje tunela, pre nego što su ga uništili.

Ulaz u tunel, rekao je Hagari, nalazio se u kući pripadnika Hamasa u gradu Kan Junis na jugu Gaze, gde se Izrael poslednjih nedelja fokusirao na borbu protiv palestinske islamističke grupe.

Foto IDF

-Vojnici su ušli u tunel gde su naišli na teroriste, sukobili su se sa njima i eliminisali teroriste, rekao je Hagari.

Tunel je imao zaštitna vrata i u njemu se nalazio eksploziv, dodao je on.

-Prema svedočenjima, oko 20 talaca je držano u ovom tunelu u različito vreme u teškim uslovima bez dnevne svetlosti, u vazduhu sa malo kiseonika i strašnoj vlazi koja otežava disanje, naveo je Hagari.

Neki od talaca koji su se tamo nalazili oslobođeni su tokom jednonedeljnog primirja postignutog uz posredstvo Katara.

BONUS VIDEO - EKSPLOZIJE ODJEKUJU GAZOM: Zgrade se ruše kao kule od karata - Osveta Izraela je u toku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)