NOVI SAVEZ NACISTA I BANDEROVACA: Medvedev o sporazumu Ukrajine i Nemačke (FOTO)

Novosti online

17. 02. 2024. u 11:19 >> 11:26

SPORAZUM o dugoročnim bezbednosnim obavezama koji su potpisali Šolc i Zelenski predstavlja novi savez nacista i banderovaca, ocenio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

НОВИ САВЕЗ НАЦИСТА И БАНДЕРОВАЦА: Медведев о споразуму Украјине и Немачке (ФОТО)

Foto: Tanjug

Sporazum Kijeva i Berlina o dugoročnim bezbednosnim obavezama je novo, dobro zaboravljeno staro, ocenio je Medvedev.

Naime, nemački kancelar Olaf Šolc i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisali su u Berlinu sporazum o dugoročnim bezbednosnim obavezama.

"Istorijski korak. Nemačka će nastaviti da podržava Ukrajinu protiv ruskog agresorskog rata", naveo je Šolc na društvenoj mreži Iks. 

"Novi savez između nacista i banderovaca. Lozinka: Slava Ukrajini! Odgovor: Nemačka iznad svega!", napisao je Medvedev na Telegramu ističući ukrajinski nacistički pozdrav i stihove nemačke himne koji se dovode u vezu sa nacističkom ideologijom.

Medvedev je na ovaj način podsetio na nacističku prošlost Nemačke i Ukrajine. Jedan od ciljeva Specijalne vojne operacije koju je pokrenula Rusija pre dve godine je i denacifikacija Ukrajine.

Ruska strana ukazuje da u Ukrajini danas postoje ostaci nacizma, ali da je najveći problem što se ljudi skloni toj ideologiji nalaze u vladajućim krugovima te je taj način ugrožena bezbednost Ruske Federacije.

Ukrajinska ustanička armija je formirana oktobra 1942. godine, delovala je uglavnom u zapadnoj Ukrajini i borila se protiv sovjetskih trupa, sarađujući sa nacistima.

Njihov saborac Jaroslav Hunka, nekadašnji pripadnik zloglasne SS 1. Galicijske divizije, nedavno je aplauzom dočekan u parlamentu Kanade samo zato što se za vreme Drugog svetskog rata borio protiv Rusije.

Počinili su mnogo zločina, uključujući i Volinjski masakr iz 1943. godine, kada je masovno ubijeno poljsko stanovništvo Volinja, ali i hiljade Ukrajinaca koji su odbili da sarađuju sa nacistima. Pitanje tumačenja Volinjskog masakra, kao i odnos prema vođama ukrajinskih nacionalista iz tog vremena jedno je od najtežih pitanja u odnosima Poljske i Ukrajine.

U maju 2015. godine tadašnji predsednik Ukrajine Petro Porošenko dao je Ukrajinskoj ustaničkoj armiji status "borca za nezavisnost" Ukrajine, a njenim učesnicima pravo na socijalne garancije.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)